Guillermo del Toro wil 'Justice League Dark' in zelfde continuïteit plaatsen als 'Man of Steel'

Hij hoopt dat het DC universum net zo samenhangend wordt als dat van Marvel.

Nu Guillermo del Toro’s Pacific Rim bijna uitkomt, is het tijd om te kijken naar zijn nieuwe projecten. Gisteren hadden we al het nieuws dat hij een scenarist had gevonden voor zijn verfilming van Slaughterhouse-Five, en vandaag is er meer nieuws over Justice League Dark.

Deze DC-film moet ons een duister superheldenteam bestaande uit John Constantine, Swamp Thing, the Demon, Deadman, the Spectre en Zatanna voorschotelen. Del Toro bevestigde dat er niet veel meer veranderd is sinds de laatste update die hij gaf over de film. Hij schrijft een grote samenvatting van het verhaal en zoekt voor een scenarist.

Eén ding is echter veranderd, en dat is te danken aan het grote succes van Zack Snyders Man of Steel. Het DC Cinematic Universe heeft hiermee eindelijk zijn plek gevonden, en volgens Del Toro lijkt het erop dat zijn film nu ook in die nieuwe continuïteit gaat passen.

”Het mooie aan het Dark Universe is dat je de mogelijkheid hebt om min of meer een bovennatuurlijke groep te maken en dat je via andere regels kunt spelen, maar ik zou het geweldig vinden als het DC universum net zo samenhangend wordt als dat van Marvel. Dus als er enige overeenkomsten zijn, wil ik die graag eren.”

Totdat Del Toro echter een scenarist inhuurt, zoals hij dat gisteren dus deed bij Slaughterhouse-Five, is dit allemaal speculatie. Eerst zal er meer bekend moeten worden over het vervolg op Man of Steel en Justice League, en dan kan er gekeken worden in hoeverre de duistere film van Del Toro hierin past.



NieuwsFilm

meest populair