Fox maakt serie van 'The League of Extraordinary Gentlemen'

De Victoriaanse helden komen naar het kleine scherm.

Er is weer een franchise die verder gaat als televisieserie. Fox heeft aangekondigd dat het een put pilot laat maken van The League of Extraordinary Gentlemen, Alan Moore’s graphic novels. Dat het een put pilot is, houdt in dat de studio een flinke boete krijgt als de pilot niet uitgezonden wordt. Kortom: een garantie dat de serie er komt.

De serie wordt als volgt omschreven: ”Een dramaserie gebaseerd op Alan Moore’s kritisch en commercieel succesvolle graphic novels over een groep van Victoriaanse literaire personages, waaronder Captain Nemo, the Invisible Man, en Dr. Jekyll en Mr. Hyde, die gaan samenwerken om een gezamenlijke vijand aan te pakken.”

Het bronmateriaal werd eerder in 2003 naar het witte boek gebracht, in een live action film met Sean Connery in de hoofdrol. Die werd niet zo goed ontvangen, maar toch wil Fox de serie nog altijd maken.

Er is al een crew gevonden voor de film. Zo zal Michael Green scenarist, uitvoerend producent en showrunner zijn. Hij maakte eerder series als Kings, Heroes en The River. Daarnaast is Erwin Stoff (The Matrix) aangetrokken als producent. Het is niet bekend of de pilot al deze herfst te zien is, of later. De ontwikkeling is in elk geval hard onderweg.



NieuwsFilm

meest populair