Algemeen

Fox maakt serie van 'The League of Extraordinary Gentlemen'

De Victoriaanse helden komen naar het kleine scherm.

door Jim Pedd op 10.07.2013 om 18:15 in Algemeen
Er is weer een franchise die verder gaat als televisieserie. Fox heeft aangekondigd dat het een put pilot laat maken van The League of Extraordinary Gentlemen, Alan Moore’s graphic novels. Dat het een put pilot is, houdt in dat de studio een flinke boete krijgt als de pilot niet uitgezonden wordt. Kortom: een garantie dat de serie er komt.

De serie wordt als volgt omschreven: ”Een dramaserie gebaseerd op Alan Moore’s kritisch en commercieel succesvolle graphic novels over een groep van Victoriaanse literaire personages, waaronder Captain Nemo, the Invisible Man, en Dr. Jekyll en Mr. Hyde, die gaan samenwerken om een gezamenlijke vijand aan te pakken.”

Het bronmateriaal werd eerder in 2003 naar het witte boek gebracht, in een live action film met Sean Connery in de hoofdrol. Die werd niet zo goed ontvangen, maar toch wil Fox de serie nog altijd maken.

Er is al een crew gevonden voor de film. Zo zal Michael Green scenarist, uitvoerend producent en showrunner zijn. Hij maakte eerder series als Kings, Heroes en The River. Daarnaast is Erwin Stoff (The Matrix) aangetrokken als producent. Het is niet bekend of de pilot al deze herfst te zien is, of later. De ontwikkeling is in elk geval hard onderweg.


6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

No Thanks Fox!

ERS

Avatar

Su-per slechte film, maar... wel interessant bronmateriaal. Als ze dit een beetje goed aanpakken dan hebben ze mij wel als kijker, maar ik ga ik er maar niet van uit. De Graphic Novel is wel cool en de karakters ook zeker, dus de potentie is er... nu nog waarmaken

Golden Ghost

Avatar

Vond de film eigenlijk zeer vermakelijk tot ongeveer 2/3e. Ik had er overigens geen idee van dat het gebaseerd was op een graphic novel. Maakt me nu wel nieuwsgierig naar het bronmateriaal.

SneakyV

Avatar

''Hij maakte eerder series als Kings, Heroes en The River.''

Seizoen 1 van Heroes vond ik geniaal!! Seizoen 2 t/m 4 vond ik daarentegen zeer teleurstellend. The River en Kings werden al na 1 seizoen gecanceld, dus dat voorspeld naar mijn idee weinig goeds.

CaptainCab

Avatar

Een put pilot is geen absolute garantie dat de serie komt. Soms zenden ze enkel de pilot uit als blijkt dat ze er niets in zien.

Verder, wow. Alweer 10 jaar geleden dan Sean Connery voor het laatst in een film meespeelde. En nee, ik tel 'Sir Billi' niet mee ;)

Angelater

Avatar

Dit gaat geen succes worden; ben bang dat de serie te duur wordt. En dan zal het weinig kijkcijfers binnenhalen en dan zal FOX - zoals we van hun mogen verwachten - het idee afschrappen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair