Ook Spike Lee aan de Kickstarter

Hij zoekt 1,25 miljoen dollar voor zijn nieuwste project.

Veronica Mars en Zach Braff deden het al succesvol, en nu probeert ook Spike Lee het. Hij heeft op Kickstarter een oproep gedaan om bij te dragen aan zijn nieuwste project. Hij is op zoek naar 1,25 miljoen dollar.

In zijn bericht schrijft hij waarom hij over is gegaan tot deze stap. "Het huidige klimaat in Hollywood is niet goed voor onafhankelijke filmmakers. Ik haat het niet, maar vertel gewoon de feiten. Superhelden, stripboeken, 3D effecten, de planeet negen keer opbouwen en door de lucht vliegen en ondertussen Transformeren is niet mijn ding. Voor mij is het probleem niet dat deze films gemaakt worden, maar het lijkt alsof het nog de enige films zijn die men maakt. Voor de studio's moet elke film een homerun zijn op wereldwijde schaal, een film die vervolg na vervolg na vervolg na vervolg na vervolg na vervolg brengt."

"Ik heb een andere visie van wat de bioscoop kan bieden, een andere visie van wat een publiek zou willen zien. Dat is waarom ik hier op Kickstarter ben, om geld te verzamelen voor de nieuwe Spike Lee Joint, om deze film gefinancierd te krijgen."

De regisseur rondt op dit moment het werk aan zijn remake van Oldboy af. Bekijk hieronder de video waarin Spike Lee vertelt over zijn idee.


NieuwsFilm

meest populair