Guillermo del Toro over 'Pacific Rim 2'

Wat krijgen we te zien in de volgende film?

We weten nog niet of er een vervolg komt op Pacific Rim, maar als het aan regisseur Guillermo del Toro ligt, gaat dat absoluut het geval zijn. De film doet het in de VS echter niet bepaald goed, maar daarbuiten to nu toe prima. Tot nu toe sleepte deze 178 miljoen dollar binnen, en moet de film nog openen in een aantal grotere markten.

Er wordt dan ook al gewerkt aan het scenario van het vervolg, en recentelijk gaf Del Toro een interview waarin hij sprak over het eventuele vervolg. Hierin zullen we volgens hem onder andere een hybride van Jaeger en Kaiju zien.

”Ik zal je een aantal dingen vertellen. We zullen sowieso Gipsy 2.0 zien. Absoluut. Daarnaast zul je een Kaiju en Jaeger samen zien gaan. En dat is best bijzonder,” vertelde de regisseur. Maar hoe is dat dan mogelijk? ”Denk er maar even over na. We stuurden Gipsy naar de andere kant, toch? Toen ontplofte hij, maar wat er achtergebleven is, blijft daar.”

”Verder hebben we gedrift met een Kaiju brein. Dus denk daar ook nog even over na.” Hoogstwaarschijnlijk gaat het succes van de film afhangen van de opening in Japan. De inspiratiebron van de film ligt immers ook in de monsterverhalen uit Japan, de Kaiju.

In Nederland opende de film met 396.960 euro, op 92 schermen, met een gemiddelde opbrengst van 4.314 euro per scherm. Dat is voor een openingsweekend niet slecht.



NieuwsFilm

meest populair