John Williams componeert muziek nieuwe 'Star Wars' trilogie

Wederom keert een bekend gezicht van de franchise terug.

LucasFilm heeft bekend gemaakt dat John Williams, de componist die de muziek van alle zes de films in de Star Wars saga, terugkeert om ook de muziek van Star Wars: Episode VII te maken. Dit kondigde Kathleen Kennedy gisteren aan tijdens de Star Wars Celebration Europe.

”Ik heb afgelopen vrijdag met iemand ontbeten die erg belangrijk is voor de Star Wars familie,” vertelde ze. ”En hij heeft getekend om de komende drie films mee te werken, en het is mr. John Williams!”

Het nieuws dat Williams mee zou werken aan de film is niet verrassend, hoewel het voor het eerst in lange tijd is dat regisseur J.J. Abrams componist Michael Giacchino niet heeft aangetrokken voor een van zijn films. Het zal waarschijnlijk hebben gelegen aan de iconische Imperial March of gewoon het themesong van de franchise, die Williams gecomponeerd heeft. Deze zijn zo bekend, dat het vreemd zou zijn om iemand anders aan te trekken.

”Ik kijk ernaar uit om weer naar een melkwegstelsel ver, ver weg te gaan,” vertelde Williams in een video die te zien was. ”Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik er weggegaan was. Ik hoop dat ik iets bij kan dragen aan de nieuwe films dat jullie aandacht waard is.”

Williams gaat al zes decennia mee in de filmwereld en heeft zes Oscars gewonnen voor zijn filmmuziek. Bekijk hieronder de video die vertoond werd tijdens de Celebration, waarin Williams vertelt over zijn ervaringen met Star Wars.



NieuwsFilm

meest populair