Vierde film voor 'Beverly Hills Cop' franchise

Eddie Murphy keert terug als de eigenwijze politieagent Axel Foley!

Recentelijk leek het er nog op dat Beverly Hills Cop door zou gaan als televisieserie, maar die werd vorige week afgeblazen. Nu werken Paramount Pictures en Eddie Murphy aan een nieuwe film.

Murphy heeft getekend om de rol van Axel Foley wederom te vervullen en Josh Appelbaum en Andre Nemec zijn ingehuurd om het scenario te schrijven. Het schrijversduo Appelbaum en Nemec werkte recent nog aan Mission: Impossible – Ghost Protocol en de aankomende Teenage Mutant Ninja Turtles remake.

De filmserie rond de politieagent Axel Foley ging in 1984 van start. Murphy speelde de rol met verve, en was in die tijd een van de grootste filmsterren die voor Paramount werkten. De trilogie verdiende in totaal bijna 750 miljoen dollar. Niet verkeerd dus.

De plannen voor de nieuwe film komen volgens Deadline voort uit het falen van de poging een televisieserie te maken. Murphy had in de serie een cameo als Foley, maar uiteindelijk was de studio niet tevreden met de pilot. Toen werd besloten deze af te blazen, en volgens Shawn Ryan, de man achter de pilot, begon men vervolgens meteen te kijken naar een vierde film in de franchise. Nu blijkt dus dat hij gelijk heeft gehad, en dat er inderdaad aan een nieuwe film gewerkt wordt.



NieuwsFilm

meest populair