Algemeen

"Minder CGI in Star Wars: Episode VII"

De baas van Lucasfilm wil meer mooie filmsets en special effects i.p.v. een green screen.

door Bram de Groot op 30.07.2013 om 08:54 in Algemeen
Tijdens de "Star Wars Celebration Europe" heeft Lucasfilm baas Kathleen Kennedy aangegeven dat Star Wars: Episode VII van regisseur J.J. Abrams minder Computer-generated imagery (CGI) zal bevatten dat de laatste drie Star Wars films van filmmaker George Lucas.

"We're looking at what the early Star Wars films did; they used real locations with special effects. So [for Episode VII] we're going to find some very cool locations, [and] we're going to end up using every single tool in the toolbox."

Ze geeft ook de complimenten aan de vele fans die al jarenlang hun eigen Star Wars-creaties maken en delen via het web:

"I was amazed yesterday, looking at what the fans are doing," she said. "Using model makers, using real droids, taking advantage of the artwork that you can touch and feel – we want to do that in combination with CG effects."

Uiteraard is er nog geen seconde van de zevende Star Wars film op de gevoelige plaat vastgelegd. Ondanks dat de opnames over enkele maanden moeten beginnen om de film in 2015 te kunnen uitbrengen, werkt scriptschrijver Michael Arndt nog steeds aan het verhaal en de personages.

22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

lastresort

Avatar

Ben ik blij om minder van die kut bazaar dat ze gebruiken cgi en echte locatie meer gaan gebruiken

Rich Art

Avatar

lastresort "ben ik blij om minder van die kut bazaar dat ze gebruiken cgi en echte locatie meer gaan gebruiken"

Huh? :?

Angelater

Avatar

Rich Art "Huh? :?"


Als je wat denkbeeldige komma's plaatst kom je er misschien wel ;) Ik nauwelijks, maar het was een succes :E

Dit klinkt als goed nieuws, maar ik vertrouw er niets van voordat ik een clipje of trailertje heb gezien. Tot die tijd vullen praatjes geen gaatjes :B

Thyplosion

Avatar

Toch zijn er voor de prequels ook echte locaties gebruikt. Italië, Spanje, Nieuw Zeeland, Tunesië, Zwitserland...Ach, die Kennedy weet wat ze doet. Dit gaat helemaal goed komen, en dit is wel het project waar ik het meest naar uitkijk in de aankomende jaren. Een vervolg op Return of the Jedi, wie had dat gedacht...

Sand

Avatar

Zeer goed nieuws vind ik dit..

ik zag overlaatst nog eens Episode I... pff op die planeet van Padmé.. allemaal zo kleurrijk en nep uitzien.. nee die CGI vond ik maar niks.

ThinkTwoTimes

Avatar

Zeiden ze ook al bij de laatste Indiana Jones...

JamesBond

Avatar

Goed nieuws! T+)

r3b00t

Avatar

Kan ik al ergens bij een Pathe voor de deur gaan liggen om de eerste te zijn die de film zit.

**kijkt hier zo naar uit**

benjamin

Avatar

Zeer goed nieuws. Ik krijg meer en meer de indruk dat Episode VII in goede en bekwame handen is die weten hoe je films maakt.

Gigan72

Avatar

Sand "Zeer goed nieuws vind ik dit..

ik zag overlaatst nog eens Episode I... pff op die planeet van Padmé.. allemaal zo kleurrijk en nep uitzien.. nee die CGI vond ik maar niks."


Die stad die je ziet is geen cgi maar een schaal model net als die race arena is ook een schaal model.
kijk maar na de making of Episode 1
Op www.millenniumfalcon.com kan je er ook foto,s van vinden
ook van ep2 en ep3.

Darthmar

Avatar

Gigan72 "Die stad die je ziet is geen cgi maar een schaal model net als die race arena is ook een schaal model.
kijk maar na de making of Episode 1
Op www.millenniumfalcon.com kan je er ook foto,s van vinden
ook van ep2 en ep3."


Volgens mij is het allemaal CGI en hebben ze de modellen alleen gebruikt als voorbeeld. Want het is heel normaal om schaalmodellen te gebruiken als voorbeeld voor CGI.

jaime91

Avatar

T+) T+) T+)

Decepticon

Avatar

Sand "ik zag overlaatst"
Huh? :?

23VDV23

Avatar

Hoewel ik dit goed nieuws vind, mag er van mij wel gewoon meer belang worden gehecht aan het script, want als er iets nog erger was bij de prequels dan te veel CG was het wel het feit dat Lucas het echt belangrijker leek te vinden om van tevoren vooral scenes te bedenken waar hij ILM zo veel mogelijk op los kon laten dan een daadwerkelijk goed verhaal: interessante personages en leuke dynamiek tussen deze personages. Ik miste het gebekvecht tussen Han Solo en Princes Leia, de ergernis van de naieve Luke jegens de aanvankelijk egoistische Han Solo etc. etc. Wat mooi was aan de originele Star Wars was dat het op zeer effectieve wijze hele klassieke verhaalstructuren gebruikte. Het was herkenbaar en meeslepend, puur doordat dit zo zorgvuldig was gedaan. Luke was een klassieke protagonist, een duidelijk hoofdpersoon met daar om heen meer interessante personages die in de sequels dan verder werden uitgediept. In de prequels was in Episode I gewoon volstrekt onduidelijk wie de protagonist was. Niemand zorgde ervoor dat ik binding met het verhaal had. Het is scriptschrijven op z'n meest basale niveau en toch sloeg Lucas hiermee de plank mis. Hopelijk wordt daar nu meer op gelet, want je kunt van tevoren nog zo hard roepen dat je een grote regisseur binnenhaalt, dat je de acteurs van de oude trilogie wil laten terugkeren en dat je minder CG dan bij de prequels wil gebruiken, maar ongeacht dit alles begint het met je scenario. En als ik zie dat ze al over een half jaar willen gaan draaien en het scenario nog niet af is vind ik dat een stuk zorgwekkender dan de hoeveelheid CG die er gebruikt gaat worden.

Steve-O

Avatar

Kijk er steeds meer naar uit! Nu nog met IMAX filmen ;)
JJ kennende word het in ieder geval 35mm :P

Chris23

Avatar

Gigan72 "■afbeelding

afbeelding


En zo zijn er wel meer fotos te vinden over ep1, ep2 en ep3"


Ik kan niet herineren dat dit soort dingen in de making ofs zaten, toch?
(praktische effects/modellen zijn veel interessanter om naar te kijken dan nerds achter een scherm)

Gigan72

Avatar

Chris23 "Ik kan niet herineren dat dit soort dingen in de making ofs zaten, toch?
(praktische effects/modellen zijn veel interessanter om naar te kijken dan nerds achter een scherm)"


Volgens mij is er wel iets te zien op de dvd en blu ray maar niet veel
ik weet dat er wel filmpjes en foto,s van zijn op het internet
even zoeken en je zal het vast vinden.
Jammer dat ze dat niet allemaal op de dvd/blu-ray hebben gezet want dan kom je er pas achter dat er nog een hoop praktische effecten en modellen zijn.
En dat niet alles cgi is wat men vaak denk.

Maar ik ben het helemaal met je eens dat praktische effects/modellen veel interessanter zijn om naar te kijken dan hoe ze iets maken uit de computer.

Muufley

Avatar

Decepticon "Huh? :?"


Wat is het probleem?

http://www.encyclo.nl/begrip/overlaatst

eltorro

Avatar

Alsof die oude Star Wars er special voor kozen om zo weinig mogelijk CGI te gebruiken.O+ Het gaat mij alleen om het eind plaatje en als CGI voor een mooier eind plaatje zorgt kunnen ze naar mijn mening beter voor zoveel mogelijk CGI gaan.

Muufley

Avatar

eltorro "Alsof die oude Star Wars er special voor kozen om zo weinig mogelijk CGI te gebruiken.O+ Het gaat mij alleen om het eind plaatje en als CGI voor een mooier eind plaatje zorgt kunnen ze naar mijn mening beter voor zoveel mogelijk CGI gaan."


Sommige mensen toch O+, de prequels hebben ons geleerd dat een overdaad van CGI juist nefast is. Als je trouwens naar oudere films kijkt en dan vooral naar de films uit de eerste helft van de jaren 90, toen CGI opkwam, had je enerzijds films die nog op oudere technieken leunden en anderzijds films die al volop begonnen te experimenteren met CGI. Diegene die de tand des tijds beter doorstaan zijn net die films die minder CGI gebruikt hadden. Binnen star wars zelf is Yoda een duidelijk voorbeeld de puppet van Frank Oz is stukken realistische dan die kleine sprinkhaan in de prequels.

eltorro

Avatar

Muufley "Sommige mensen toch O+, de prequels hebben ons geleerd dat een overdaad van CGI juist nefast is. Als je trouwens naar oudere films kijkt en dan vooral naar de films uit de eerste helft van de jaren 90, toen CGI opkwam, had je enerzijds films die nog op oudere technieken leunden en anderzijds films die al volop begonnen te experimenteren met CGI. Diegene die de tand des tijds beter doorstaan zijn net die films die minder CGI gebruikt hadden. Binnen star wars zelf is Yoda een duidelijk voorbeeld de puppet van Frank Oz is stukken realistische dan die kleine sprinkhaan in de prequels."

Een beetje late reactie van mij, maar toch :P
Teveel CGI is inderdaad niet geweldig, maar dan blijft er toch echt de grote vraag: wanneer gebruik je te veel CGI? Waar die nieuwe star wars films ten onder aan gingen was niet teveel CGI maar een irritant script. Er werd in die films te veel afgedwaald van het verhaal en niemand is gek op een irritant kind, die op zijn 30ste nog steeds over komt als een irritant kind.

Wat zo raar is aan wat Kathleen Kennedy zegt, is dat ze minder CGI gaan gebruiken omdat de oude Star Wars films dat ook deden. Maar deze films waren ook gewoon bezig met de nieuwste technieken om deze te gebruiken net zoals de nieuwe Star Wars films.

Je bewering over de films die CGI gebruikte in de eerste helft van de jaren negentig is trouwens een beetje raar. Dit is vooral een mening en naar mijn mening zijn juist de films die voor CGI hebben gekozen in die tijd de beste en zitten er een paar bekende klassiekers tussen (Jurassic Park).

nieuwslaatste nieuws

meest populair