Tony Stark mogelijk schepper slechterik 'The Avengers: Age of Ultron'

En waarom koos regisseur Joss Whedon eigenlijk voor deze slechterik?

Eerder vertelde regisseur en scenarist Joss Whedon dat Ultron de slechterik zal zijn in The Avengers 2. Daaraan voegde hij toe dat Ant-Man niet de schepper zal zijn van dit personage. Nu lijkt uitgelekt te zijn wie dat wel is. Daarnaast vertelde Whedon over zijn redenen achter de keuze voor het personage.

Maar allereerst over de schepper van het personage. De website featurefilmcasting zegt de casting call in handen te hebben van de film. Daaruit blijkt wie de maker is van het personage.

”In ‘The Avengers: Age of Ultron’ is Loki weg en de nieuwe slechterik zal de robot Ultron zijn, die de mogelijkheid heeft zijn eigen krachten te upgraden en daardoor extreem beangstigend is. Tony Stark / Iron Man wordt de onbewuste schepper van Ultron. Het broer-en-zus team van Quicksilver en de Scarlet Witch worden het zevende en achtste lid van The Avengers. Quicksilver is extreem snel en de Scarlet Witch kan spreuken uitspreken en telekinese. Black Widow en Hawkeye zijn sleutelfiguren in de film.”

Verder ging de regisseur in op zijn keuze voor het personage. Dit deed hij in een interview met TotalFilm. ”Ik kwam al het idee van Ultron toen ik nog niet getekend had voor de eerste film. Ik dacht, ‘Ik weet niet of ik dit wil doen, maar in de tweede film moet je absoluut Ultron nemen.’ Omdat hij meer dan welk ander personage een doorn in het oog van The Avengers is geweest.”

”Hij is geweldig. Hij is iemand die de dingen weer spannend kan maken en een echt probleem voor de Avengers vormt. Dat is niet altijd gemakkelijk om te vinden in een personage. Het is niet alsof Vulture hen meer dan 20 minuten bezig kan houden, om maar wat te zeggen.”



NieuwsFilm

meest populair