Warner lanceert nieuw project over tovenaar Merlijn

Het project met topprioriteit heeft al twee scenaristen.

De afgelopen jaren doen studio’s poging na poging om een succesvolle franchise te lanceren. Warner Bros. had jarenlang de Harry Potter franchise in handen en is nu al enige tijd op zoek naar nieuwe bronnen van inkomsten. Dit bijvoorbeeld met het DC Cinematic Universe, maar nu is er nog een project waar de studio aan werkt.

Volgens Variety werkt de studio aan een nieuwe filmserie over de tovenaar Merlijn, die we kennen van de legende van koning Arthur en de ridders van de ronde tafel. Het project zou de ”hoogste prioriteit” bij de studio hebben.

De studio heeft nu twee scenaristen aan het werk gezet voor het project. Het betreft Dave Hill (Game of Thrones) en David Farr (Hanna). Of zij een volledig nieuw verhaal bedenken, of zich baseren op een reeds bestaand verhaal is niet bekend.

Wel weten we dat Warner al sinds 2011 de rechten heeft op de vijfdelige boekenserie The Lost Years of Merlin van schrijver T.A. Barron. Deze boeken dienen als een oorsprongsverhaal van het personage. Zij volgen de jeugd van Merlijn, als jongetje dat aanspoelt aan de kust van Wales en geen herinneringen meer heeft, en hoe hij opgroeit tot een jonge tovenaar.

Of dat project werkelijk verfilmd wordt is niet zeker.



NieuwsFilm

meest populair