Harrison Ford ziet 'Indiana Jones 5' wel zitten.

Hij vindt het zelfs passend nog een film te maken.

Tijdens een interview vertelde Harrison Ford dat hij graag nog eens terug zou keren als de iconische avonturier en archeoloog Indiana Jones. Dat zou dan een vijfde film worden in de franchise. Eisen heeft Ford wel aan de film: hij zou niet meer zoveel actiescènes willen.

De acteur, die binnenkort te zien is in Ender’s Game, vertelde het volgende over een vijfde film. ”We hebben gezien hoe het personage zich ontwikkelde en hoe het mettertijd gegroeid is. Het is dus heel goed mogelijk hem terug te laten keren voor nog een geweldige film, mits hij maar niet teveel actie hoeft te ondernemen.”

Hij ging verder over de aantrekkingskracht die het personage voor hem heeft. ”Ik vond het personage interessant omdat hij zegevierde, hij de moed, het intellect had, en de angst, maar toch kon overleven. In die rol kan ik me vinden.”

Het kan interessant zijn om te zien hoe de 71-jarige acteur de rol zou spelen. Maar, slechts weinig mensen vonden de laatste film in de franchise, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull echt een goede. Wellicht kwam dat ook omdat Ford niet zoveel fysieke actie ondernam, maar die vooral overliet aan Shia LeBeouf.

Toch was de film een succes aan de box office. Alleen al in de Verenigde Staten haalde de film 317 miljoen dollar op, en aan de wereldwijde box office nog eens 469 miljoen. In totaal kwam de teller dan ook boven de 786 miljoen dollar te staan. Een vijfde film zou in die zin dan ook geen vreemde stap zijn.

Zouden jullie een vijfde Indiana Jones willen zien?



NieuwsFilm

meest populair