Poll

POLL: Welke nieuwe Marvel superheld in de Marvel Cinematic Universe?

Zou jij willen dat Black Panther, Doctor Strange, Ms. Marvel, The Vision, The Wasp of bijvoorbeeld Black Widow een eigen film krijgt?

door Bram de Groot op 11.08.2013 om 19:38 in Poll
Afgelopen week werd bekend dat Marvel Studios een hele reeks films in de planning heeft tot en met het jaar 2021. Dit zou betekenen dat er minimaal vier "Phases" worden afgerond en dat er heel wat nieuwe Marvel superhelden worden geïntroduceerd. Middels onderstaande POLL vragen we ons af welke Marvel superheld de FilmTotaal bezoekers het liefst in een eigen film zien binnen de uiterst populaire Marvel Cinematic Universe (MCU), dat ondertussen één van de financieel succesvolste filmfranchises ooit is.

Sinds de start van de MCU, met terugwerkende kracht in 2008, zijn er films voorbijgekomen rond de superhelden Iron Man (drie films), de Hulk, Thor (tweede film volgt eind dit jaar) en Captain America (tweede deel volgt in 2014). Alle voorgaande helden verzamelden zich verleden jaar in de uiterst succesvolle team-up superheldenfilm The Avengers en kregen back-up van mindere goden als Nick Fury, Hawkeye en Black Widow. Ook War Machine / Iron Patriot was al in de Iron Man films te zien. In 2014 laten de Guardians of the Galaxy voor het eerst van zich horen en de meeste van bovengenoemde helden zijn in 2015 te zien in The Avengers: Age of Ultron, de afsluiter van "Phase 2".

Vlak na Age of Ultron volgt een introductiefilm over Ant-Man, die als doel heeft "Phase 3" te openen. Welke films er daarna verschijnen is officieel nog niet bekend, maar bijna op zeker kan gezegd worden dat er een film verschijnt rond superheld Doctor Strange. Het geruchtencircuit is er ook vrijwel zeker van dat Black Panther zijn kunsten gaat vertonen in een eigen film. Ook wordt de kans groot geacht dat Marvel Studios op den duur de fans tegemoet komt door een nieuwe "stand alone" film te maken rond de geliefde Hulk, gespeeld door Mark Ruffalo, uit The Avengers. Daarnaast is het geen ondenkbare situatie dat de belangrijkste nieuwe personages uit Age of Ultron, vermoedelijke Scarlet Witch en Quicksilver, terugkeren met een eigen avontuur. Uiteraard kan het goed mogelijk zijn dat Iron Man, Thor, Captain America en/of de Guardians of the Galaxy (wederom) een vervolgfilm krijgen. Ook de "side-kicks" War Machine en Black Widow zouden zomaar in aanmerking kunnen komen.

Voor "Phase 3" lijken de meeste plekken dus al vergeven, maar vanaf "Phase 4" en mogelijk ook als ondersteunende personages in "Phase 3" zullen heel wat nieuwe personages hun intreden doen in de MCU. Meest genoemde mogelijkheden op het web zijn huidige of oude leden van The Avengers in de comics, zoals Deathlok, Iron Fist, Luke Cage, Ms. Marvel, Nighthawk, Spider-Woman, The Vision en de oorspronkelijke The Avengers-oprichter The Wasp. Daarnaast worden ook The Inhumans, een buitenaards ras met superkrachten, genoemd. Een kleinere kans is dat er gekozen wordt voor Daredevil, aangezien de filmrechten van deze superheld onlangs terugkeerden naar Marvel Studios.

Uiteraard heeft het Avengers team een aantal andere grote leden gekend met superhelden als Spider-Man en Wolverine. De kans is echter klein dat we hen gaan terugzien in de MCU, aangezien de filmrechten niet in handen zijn van Marvel Studios. Uiteraard bestaat de mogelijkheid, al lijkt die kans vrij klein, dat deze helden op den duur te zien zullen zijn in de MCU. Het zou dan vermoedelijk maximaal gaan om een cameo en worden de eigen avonturen uitgewerkt door de studio's de volledige rechten hebben.

Hieronder tref je een lijst van de vijftien superhelden, waarvan op het web wordt gezegd dat ze het meeste kans maken op een plekje in een van de volgende "Phases" in de Marvel Cinematic Universe. Klik op de bovenstaande link om meer te weten te komen over de niet altijd even bekende superhelden. In deze POLL zijn de superhelden die reeds een of meerdere eigen films hebben weggelaten, aangezien deze personages al een flinke bekendheid genieten. Uiteraard kan je zelf ook met suggesties komen. Laat dan van je horen in de reacties onder de POLL.

Succes met de overwegingen en bedankt voor je stem!
survey solutions


49 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Brein8998

Avatar

Zat te twijfelen tussen black widow, omdat het scarlett johansson is, war machine, omdat het don cheadle is, en luke cage. Als ik aan luke cage denk zie ik echter maar een iemad dat spelen: the rock.
Dus vandaag mijn keuze: luke cage

a fan

Avatar

Ik ga voor rogue :Y

Angelater

Avatar

Tja, Frank Castle (The Punisher) en Deadpool zijn niet echt superhelden, maar wel karakters die ik op een juiste manier in de films wil zien verschijnen. Kan niet echt kiezen, omdat de rest mij niet zo aanspreekt. Misschien zou ik van Gambit of Red Hulk wel iets willen zien, maar dat zijn ook niet de meest stabiele 'superhelden'.

Gigan72

Avatar

Ik zou graag een film willen zien die het verhaal vertelt uit het oog punt van de super villains.
Dr Doom of Venom bv

JamesBond

Avatar

Een Black Widow-film lijkt me wel vet! Smiley face

McGraig

Avatar

Spider-Woman.....met sprongen. Met Elektra en Catwoman is er alleen nog maar bagger gemaakt met dames als held. Spider-Woman is een vers idee. Maar tegen de tijd dat het gaat gebeuren zit ik al kwijlend in een rolstoel of lig ik in een kist

Banned

Avatar

Ik ken er geen enkele van.

tk1989

Avatar

Black Widow, maar dat heeft meer met casting te maken dan dat ik een van deze "helden" ook echt interessant vind...

Jan231

Avatar

Tja, ik wil graag ms Marvel zien. Een sterke vrouw (met superkrachten) zou wel iets nieuws zijn binnen het Avengers team. Lijkt me leuk.

Nielsgibby10

Avatar

Daredevil verdient een tweede kans

geertvdheide

Avatar

Tja, de tweederangs Marvel-helden... Ik ken ze niet goed genoeg om er echt over te oordelen en eigenlijk zitten mijn favoriete helden niet in dit lijstje, maar op basis van Wikipedia lijkt het me wel mogelijk om van bijna allemaal een interessante film te maken. Zolang er getalenteerde schrijvers, regisseurs en acteurs mee aan de slag gaan hebben ze bijna allemaal potentie. Laten we hopen dat deze "tweederangs helden" alsnog genoeg budget en goede cast / crew wordt toebedeeld, zodat het geen tweederangs films worden.

Wel een goede suggestie in de reacties hierboven: Er is nog weinig gedaan met vrouwelijke superhelden in het MCU en dat mag best veranderen. Nu zijn de meeste comicfans natuurlijk mannen, en blijkbaar zien we ook het liefst mannen als superhelden, want in alle uitingen van Marvel hebben de mannelijke helden zwaar de boventoon. Die genieten ook een stuk meer bekendheid. Dus een film over eender welke superheldin zou best leuk kunnen zijn.

Ook een reboot van Blade (evt. binnen een Spider-Man film) lijkt me wel wat, evenals Daredevil. Ik breng geen stem uit, want geen sterke voorkeur voor één bepaalde held, maar ik ben wel erg benieuwd naar Marvel's voortgang de komende 8 jaar.

Scandiv

Avatar

The Sentry

Bluemeister

Avatar

Black Panther en Doctor Strange! En dan beide in the Avengers

chakib82

Avatar

MS MARVEL, Die was geweldig in de tekenfilm serie Avengers.
Die krijgt zeker een rol in waarschijnlijk Avengers 3 als ze tegen Thanos moeten gaan.

jostru

Avatar

Black Panther. Is zowat de enige van wie ik me een film voor zichzelf kan voorstellen.

The Vision en Ms Marvel zouden ook interessant zijn, maar ik weet niet of die een film helemaal alleen kunnen dragen. Ze zouden misschien beter eerst in een andere film geïntroduceerd worden, denk ik.

Black Widow heeft dan weer helemaal geen alleenstaande film nodig, die komt al in genoeg films voor (Iron Man 2, Avengers, binnenkort Captain America 2, wellicht Avengers 2,...)

Deniro

Avatar

Hahahaha, hier ga ik niet stemmen. Ik ken alleen Blackpanther (van naam) Ik was meer van de strips uit Belgie en Frankrijk.

movieboy

Avatarik heb gekozen voor inhumans

Asyrian

Avatar

Black Panther, gewoon omdat dat een uniek verhaal is wat, denk ik, heel goed kan uitpakken.

2ndSystem

Avatar

Black Widow of War Machine, ik vond ze beide geweldig in Iron Man 2.
Toch maar gekozen voor Black Widow, omdat Scarlett er gewoon zalig uitziet.

voor de rest maakt het me niet superveel uit, een stand-alone Hawkeye film zou ik wel leuk vinden maar ik denk nietdat het zou werken,
het gaat dan waarschijnlijk teveel lijken op een aflevering van Arrow. :P

Sentare

Avatar

Mijn stem gaat naar Dr. Strange. Mysterieus, en ben erg benieuwd naar zijn abracadabra in een Marvel-film. Moet prachtige beelden op kunnen leveren en een goed verhaal.

bioshock300

Avatar

Ik zou op de hulk stemmen als hij er tussen stond.
maar DR strange is ook prima Smiley face

xaid

Avatar

Dat mensen black widow stemmen -,- boring marvel heldin ... ik wil nog eens een remake van daredevil en doctor strange lijkt me ook gaaf

En ik vind de mooiste superschurken in spiderman delen hadden moeten zijn : scorpion . Een remake van venom met meteen carnage in een deel 2 en shocker en mystirio leken mee ook wel.cool maar nu dwaal ik van het onderwerp af sorry moest het ffkies kwijt

Kilian

Avatar

Gambit of Deadpool, maar het liefst Gambit.

Decepticon

Avatar

Ik heb gestemd op Dr.Strange, dat lijkt me een fantastische film op te kunnen leveren.
Maar wat ik allerliefste wil zien is een nieuwe film van mijn favoriet: The Hulk.
Er MOÉT een nieuwe Hulk film komen met Mark Ruffalo!

Frietgezicht

Avatar

Aub geen Hulk-film. Karakter vond ik in The Avengers top omdat die leuke interactie/wisselwerking had met de rest.

welck

Avatar

...
Deadpool natuurlijk.

xaid

Avatar

Frietgezicht "Aub geen Hulk-film. Karakter vond ik in The Avengers top omdat die leuke interactie/wisselwerking had met de rest."
agree . The hulk heeft ook al 2 films gehad oa die.remake weer . Dus ik hoef niet een 3de hulk film waar we gaan zien hoe de hulk onstaan is . Net zoals spider man

Ereptile

Avatar

Het liefst zou ik de Deadpool film willen zien :D!!! Maar die valt (nog) niet onder het Marvel Cinematic Universe :(

Vooral na het zien van de Deadpool gameplay....lijkt me echt geniaal! :D

Golden Ghost

Avatar

Moondragon!! Zij lijkt me de perfecte aanvulling op het team, en haar verhaal zou een goede film opleveren denk ik, alhoewel ze haar misschien bewaren voor het verder uitbouwen van de Guardians of the Galaxy verhaallijn.

Verder zie ik Black Panther erg graag verschijnen.

tommieman

Avatar

Wat dachten we van de Thunderbolts ?
Ik vond de comic geweldig , en het is weer eens wat anders als origine-verhaal ...

En nee ik bedoel niet de poppen-serie voor jullie oudjes hahahaha

O+

janneman

Avatar

Bishop (toekomstige supercop uit een alternatieve toekomst)! Zou ook prima passen in de time-travel tijdslijnen die eraan staan te komen.

jin72

Avatar

Ironfist en daarna samen met Luke cage

Angelater

Avatar

tommieman "Wat dachten we van de Thunderbolts?"

Oh, dat ik die vergeten ben, joh. Maar eerlijk is eerlijk, en ik heb maar een paar series gelezen (met elk andere leden continue), het zijn niet echt 'superhelden'. Voornamelijk zijn het groepen van verleden-slechterikken die voor een instantie werken om boete te doen. Dacht ik, althans. Zit nu in die laatste volume met Red Hulk als leider.

tommieman

Avatar

Angelater "Oh, dat ik die vergeten ben, joh. Maar eerlijk is eerlijk, en ik heb maar een paar series gelezen (met elk andere leden continue), het zijn niet echt 'superhelden'. Voornamelijk zijn het groepen van verleden-slechterikken die voor een instantie werken om boete te doen. Dacht ik, althans. Zit nu in die laatste volume met Red Hulk als leider."


Nou ja het ligt redelijk in de Marvel-lijn , en als we Avengers als voorbeeld nemen ; Hawkeye begon ook als een baddie , en volgens mij Black Widow ook , maar ik ben er al een tijdje uit hahaha dus dat weet ik niet meer zeker , dan moet ik de zolder op en tussen al die dozen met oude comics snuffelen (waar ik best wel weer eens zin in heb door de films)

Pete_027

Avatar

Black Widow vanwege scarlett johansson:~

Pete_027

Avatar

Nielsgibby10 "Daredevil verdient een tweede kans"


Die krijgt toch al een tweede kans:?

Decepticon

Avatar

xaid "agree . The hulk heeft ook al 2 films gehad oa die.remake weer . Dus ik hoef niet een 3de hulk film waar we gaan zien hoe de hulk onstaan is . Net zoals spider man"
The Incredible Hulk is géén remake. Het heeft een kleine inleiding hoe Banner de Hulk wordt na zijn gamma-ongeluk, omdat het niet voortborduurde op Hulk uit 2003.
Omdat er nu weer een andere acteur Banner speelt, wil niet zeggen dat er weer een origins film komt/moet komen. Dat kan ook helemaal niet meer, omdat dat al in The Incredible Hulk is uitgelegd en hij ook al The Avengers zat. The Incredible Hulk heeft net zoveel verband in Phase 1 als alle andere films.

Blockbuster

Avatar

Ah, een poll voor de stripnerds onder ons. Niet aan mij besteed dus. Ik ken er geen één. ;)

Okay, ik ken Daredevil al, maar daar is toch al een film van met een miscaste Ben Affleck.

Het vervolg, Electra is beter. Natuurlijk door een perfect gecaste Jennifer Garner. :D

Decepticon

Avatar

Blockbuster "Okay, ik ken Daredevil al, maar daar is toch al een film van met een miscaste Ben Affleck.

Het vervolg, Electra is beter. Natuurlijk door een perfect gecaste Jennifer Garner. :D"
Sarcasme mag ik hopen? DareDevil is imo toch echt wel de betere film en vind juist dat Affleck het personage heel goed neer zet.

Mysterio

Avatar

Inhumans zou inderdaad interessant kunnen zijn.... Lees nu de verhalen van The Scarlet Spider./ Kaine.. 1 van de kloons uit de Spiderman clone saga. Zou zo maar een film van gemaakt kunnen worden

Blockbuster

Avatar

Decepticon "Sarcasme mag ik hopen? DareDevil is imo toch echt wel de betere film en vind juist dat Affleck het personage heel goed neer zet."


Oh, ik dacht dat jij liever Jennifer Garner is strak pakje ziet. ;)

NieuwsFilm

meest populair