Diane Keaton en Eugene Levy gecast in 'Finding Dory'

Daarnaast is het einde aangepast.

Gisteren kondigde Pixar een aantal nieuwe zaken aan tijdens het D23 panel. Zo ook over Finding Dory, het vervolg op Finding Nemo. Regisseur Andrew Stanton keert terug voor de film, en delen van de cast keren terug. Het plot volgt Dory (Ellen Degeneres), tijdens een zoektocht naar haar ouders.

Nu zijn er twee acteurs ingehuurd om de stemmen van Dory’s ouders in te spreken. Het betreft Diane Keaton en Eugene Levy. Daarnaast kondigde Pixar aan dat Ty Burrell de rol van een jonge Beluga walvis zal inspreken.

Dat Keaton, Levy en Burrell toegevoegd zijn aan de cast is natuurlijk mooi, maar het blijkt dat er achter de schermen wat aanpassingen gedaan zijn. Het einde zou zich naar verluidt afspelen in SeaWorld. Maar, kortgeleden kwam de documentaire Blackfish uit, die onthulde dat het allemaal niet zo goed gaat in SeaWorld als je zou denken.

Daarom heeft scenarist Victoria Strouse een aantal aanpassingen moeten maken aan het einde van de vervolgfilm. Volgens Collider zouden de personages SeaWorld nu mogen verlaten, in plaats van daar te blijven.

De releasedatum ligt nog ver in de toekomst, dus het zou goed kunnen dat Pixar de locatie van het einde compleet verandert. Finding Dory draait in de loop van november 2015 in de bioscopen. Hieronder concept art van de film.



NieuwsFilm

meest populair