Waagt Timur Bekmambetov zich aan de wagenrennen van 'Ben-Hur'?

MGM heeft hem op het oog voor de remake van de film.

Deadline schrijft dat MGM zijn oog heeft laten vallen op Timur Bekmambetov om de remake van Ben-Hur te regisseren. De remake moet zich net als het origineel baseren op het boek Ben-Hur: A Tale of the Christ, van Lew Wallace. Dat boek werd in 1880 uitgegeven en was lange tijd zo populair dat het alleen de bijbel boven zich moest dulden als best verkochte boek. Totdat Gone with the Wind uitkwam uiteraard.

In januari besloot MGM tot het maken van een remake van de film. Dat was vlak nadat de lange tijd door geldproblemen geteisterde filmstudio plotseling weer geld had (door films als Skyfall en The Hobbit). Op dit moment is de studio nog in overleg met Bekmambetov over het budget, en het is nog de vraag of ze er uit zullen komen.

MGM heeft een lange geschiedenis met het boek. In 1925 maakte de studio Ben-Hur: A Tale of the Christ en in 1959 de bekende film met Charlton Heston in de hoofdrol. De film vertelt het verhaal van de vrienden Judah Ben-Hur, een Joodse prins en Messala, de zoon van een Romeinse belastinginner.

Messala vertrekt voor vijf jaar naar Rome voor een opleiding, en keert met een complete andere instelling. Messala maakt Judah en zijn religie belachelijk, en als tijdens een processie die langs Judahs huis loopt een dakpan per ongeluk valt en de gouverneur raakt, verraadt Messala zijn jeugdvriend. Judah wordt als slaaf verkocht en zijn moeder en zus tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Judah overleeft het, en zweert wraak te zullen nemen. Dat eindigt allemaal in de beroemde wagenrennen.

Parallel aan dit alles loopt het verhaal van Jezus Christus. Ben-Hur komt hem enkele keren tegen, en wordt daardoor een volgeling van de vermeende Messias.

Een releasedatum is er nog niet voor de film. Hieronder een trailer van de film uit 1959.



NieuwsFilm

meest populair