Wat vonden Britse censors van 'Jurassic Park'

Net zo goed als Alien, alleen dan zonder de gevaren.

Het Britse Board of Film Classification, een beetje zoals de Nederlandse Kijkwijzer, heeft zijn rapport van Steven Spielbergs Jurassic Park vrijgegeven. Heel vaak gebeurt het niet dat er dergelijke interessante rapporten vrijkomen, en dus is het tijd om eens te kijken wat de Britten in 1993 over de film te zeggen hebben.

Lovend blijken ze zeker te zijn: de film wordt vergeleken met Alien, maar er wordt geklaagd over een gebrek aan bedreigingen voor de cast. Desondanks is de film een ”must-see” voor families, die pas bij de vierde rol op gang komt.

Grappig is vooral de manier waarop het plot van de film omschreven wordt: ”Dingen gaan mis in een dinosaurussenpark”. Maar commentaar is er genoeg.

”Nadat de kinderen gered worden en weer richting een veilige plek gaan, worden ze nog meer achtervolgd en geterroriseerd in rollen zes en zeven,” schrijft het rapport. ”Desondanks zijn de scène slechts PG… niemand zal ook maar één moment denken dat de hoofdpersonen vermoord worden en er zijn weinig tekens van geweld tegen mensen.”

En dus is de film een PG, Parental Guidance, film geworden. Hieronder kun je het volledige rapport, dat niet zo lang is als je zou verwachten, bekijken. Helaas zijn er geen grotere versies van de afbeeldingen beschikbaar.



NieuwsFilm

meest populair