Na 20 jaar staat 'Jurassic Park' op $1,0 miljard

Chinese première 'Jurassic Park 3D' brengt veel geld in het laatje.

Toen Jurassic Park in 1993 in de wereldwijde bioscopen verscheen, groeide het in een mum van tijd uit tot een enorme kaskraker. De uiteindelijk opbrengst van circa $970 miljoen gold ook geruime tijd als hoogte Box Office score aller tijden. Eerder dit jaar werd de klassieker opnieuw uitgegeven, uiteraard in een 3D-jasje. Deze versie zorgde er onlangs voor dat de dino-film als de zestiende titel de grens van $1,0 miljard heeft gepasseerd.

Ondanks dat de 3D-versie in de States en ook daarbuiten vrij mager draaide, scoorde het in het eerste weekend in China, waar het sinds afgelopen vrijdag draait, het mooie bedrag van $6,3 miljoen. Dit is zelfs een betere opening dan die van bijvoorbeeld de 2013-titel Man of Steel. Inclusief de kleine $30 miljoen die het in de rest van de wereld scoorde, kon Steven Spielbergs klassieker doorgroeien naar $1,03 miljard.

China lijkt een ideale markt voor 3D re-releases, aangezien veel van de Amerikaanse films nooit of beperkt in de Chinese bioscopen hebben gedraaid. Eerder wist de 3D-versie van Titanic al zo'n $145,0 miljoen op te halen.



NieuwsFilm

meest populair