James Cameron: "Alle films worden ooit 3D"

Ook zou alle andere gefilmde entertainment gaan volgen.

Het is alweer bijna vier jaar geleden dat James Cameron met de kaskraker Avatar de 3D hype inzette, die voorlopig nog niet over zijn hoogtepunt heen is. De filmmaker, die werkt aan drie Avatar vervolgen, denkt dat we nog lang van 3D zullen gaan genieten. Niet alleen in film overigens, veel meer "entertainment" zou moeten volgen. Dit liet hij weten tegenover de BBC.

Volgens Cameron "zien" we allemaal de wereld in 3D, dus waarom zou de entertainment de 3D hype niet optimaliseren? Cameron: "For me it's absolutely inevitable that entertainment will be 3D, it'll all be 3D eventually, because that's how we see the world. When it's correct and convenient for us, we pre-select for that as the premium experience."

Cameron heeft wel een kanttekening bij 3D. Hij verafschuwt de slechte 3D conversies. Deze zouden de in 3D-gefilmde titels niet veel goed doen. Het gevolg was ook dat bepaalde zenders stopten met het uitzenden in het formaat. Toch is hij ervan overtuigd dat uiteindelijk alle gefilmde entertainment overstapt naar 3D.

Overigens dalen de verkopen van 3D-bioscoopkaartjes gestaag en daarmee lijkt ook het grote publiek een beetje 3D-moe. De toekomst zal e.e.a. uitwijzen, voorlopig worden steeds meer films in 3D uitgegeven.



NieuwsFilm

meest populair