Lee Daniels maakt 'Janis Joplin' biopic met Amy Adams

Ook wil hij dolgraag 'Miss Saigon' verfilmen en een horrorfilm maken...

In 2009 scoorde regisseur Lee Daniels een redelijk succes met het drama Precious (2009). Na het wat matige The Paperboy (2012) verscheen afgelopen weekend de biopic The Butler met succes in de Noord-Amerikaanse bioscoop. Regisseur Daniels kijkt echter alweer vooruit en gaat aan de slag met een biopic over de zangeres Janis Joplin.

In de film, die waarschijnlijk de titel Get It While You Can meekrijgt, over de rock-zangeres Joplin is de hoofdrol van Amy Adams (Man of Steel, 2013). Naar verwachting zien we in de biopic slechts één dag uit het leven van het originele lid van de "27 club". Joplin overleed namelijk op 27-jarige leeftijd aan een overdosis heroïne.

Overigens heeft Daniels ook zijn zinnen gezet op een verfilming van de wereldberoemde musical Miss Saigon. Daniels: "After Joplin, I'm hoping to get Miss Saigon off the ground. And then -- I want to make a horror movie!" Daarna wil hij zich dus gaan focussen op een horrorfilm. DIt laatste mag waarschijnlijk met een krolletje zout genomen worden.



NieuwsFilm

meest populair