Nieuwe poster van Oscar-kandidaat 'Gravity'

De sci-fi film van 'Children of Men'-regisseur Alfonso Cuarón uiterst goed ontvangen.

Na de eerdere clips en posters, waaronder één met een close-up op Sandra Bullock, heeft nu de andere hoofdrolspeler George Clooney een vergelijkbaar affiche gekregen. Beide grote namen spelen de enige rollen in het uiterst goed ontvangen Gravity van Children of Men-regisseur Alfonso Cuarón. Het wordt nu al betiteld als een serieuze Oscar-kandidaat.

Eerder deze week ging de sci-fi film in premiere op het Venice Film Festival. Het aanwezige publiek, waaronder de nodige recensenten, waren unaniem in hun oordeel en het werd zelfs vergeleken met Kubricks klassieker 2001: A Space Odyssey. Vooral de spannende openingsscène van 15 minuten zou een lust voor het oog zijn.



Op Rotten Tomatoes staat Gravity voorlopig nog op de volle 100% en het moet vanaf 3 oktober in de Nederlandse (3D) bioscoop te zien zijn. Op 12 september is de sci-fi film trouwens al te zien tijdens de opening van JT Parkstad in Kerkrade, de 21e vestiging van de JT-bioscoopketen. Hieronder de eerdere "extended trailer":


De sci-fi film gaat over een groep astronauten die in de ruimte bezig is met een reparatie aan de Hubble telescoop. Een groot aantal leden wordt echter gedood door resten van een ontplofte satelliet. Uiteindelijk blijft een vrouwelijke astronaut (Bullock) over, die uit alle macht probeert om terug te keren naar de Aarde. Een andere overlevende (Clooney) neemt het allemaal niet zo serieus.

NieuwsFilm

meest populair