Zack Snyder over de vernietiging in 'Man of Steel'

Een puntje van kritiek voor velen, maar hij heeft er goed over nagedacht.

Over het algemeen werd Man of Steel goed ontvangen, maar veel recensenten leverden commentaar op de grote vernietiging die tegen het einde van de film plaatsvindt. Onze eigen recensente Yara Plasman schreef in haar recensie dat het geweld vooral overdreven is. " De gevechten veroorzaken zo'n ravage dat het vallen van doden en gewonden heel aannemelijk is. Dat blijft natuurlijk buiten beeld, maar zoveel nevenschade past niet bij een superheld die elk mensenleven redden wil."

Een website schatte zelfs dat er rond de 129.000 doden vielen tijdens het gigantische gevecht dat Superman (Henry Cavill) leverde tegen General Zod (Michael Shannon) en zijn kompanen. Regisseur Zack Snyder is natuurlijk de verkeerdste niet, en wilde wel verklaren waarom zijn film zo gewelddadig is.

"Ik wilde dat de film een mythologische lading met zich meedroeg," begon hij zijn uitleg. "In de oude mythologie, symboliseerden massale sterfgevallen rampen. In andere landen als Griekenland en Japan, worden mythen generaties lang herverteld. Deels om onbeantwoordbare vragen over geweld en de dood te beantwoorden. In Amerika hebben we die oude mythologie niet. Superman is waarschijnlijk het dichtste bij een eigen mythe. Het geweld is dus een manier om de mythe te vertellen."

Wat vonden jullie van al het geweld in de film? Laat het hieronder in de poll weten!
De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
panel management



NieuwsFilm

meest populair