Chris Pratt over toon en crossover-mogelijkheden 'Guardians of the Galaxy'

De film moet de 'Citizen Kane' van de 21ste eeuw worden.

IGN kreeg de kans om met Chris Pratt te spreken, die middenin de opnames van Guardians of the Galaxy zit. Pratt ging tijdens het interview in op zijn ervaring met het maken van Guardians, de toon van de film en potentiële cross-overs met andere Marvel-films.

Allereerst ging Pratt echter in op zijn ervaring met het opnemen van de film. ”Het is geweldig. Het is moeilijk om in woorden te brengen, vooral voor iemand zoals ik, die de vocabulaire van een zesde klasser heeft,” begon Pratt. Interessant was vooral zijn volgende opmerking. ”De beelden die we tijdens de Comic-Con lieten zien, geven een goed beeld van de film die we maken.”

Dat terwijl regisseur James Gunn onlangs nog vertelde dat we de beelden niet online zullen zien verschijnen. Dat juist omdat die volgend hem de toon van de film niet goed weergeven. Volgens Pratt is het dus wel het geval, dat de beelden de toon goed laten zien.

”Ik denk dat het belangrijk is om een goede toon te zetten in de film, vooral een consistente toon. Van grappig en komisch tot drama met groot gevaar en actie en alles daar tussenin. Het is echt aan James, en ik vertrouw op alles wat hij doet. Ik geloof dat we goed spul maken. Ik weet niet wat mensen anders zeggen dan… Het is de beste film van de 21ste eeuw! Dat is wat ik erover kan zeggen. Het zal de Citizen Kane van films anders dan Citizen Kane worden.”

Tot slot ging Pratt nog in op de plaats van de film ten opzichte van de andere Marvel-films die al verschenen zijn. We weten al dat Guardians een redelijk op zichzelf staand verhaal heeft, dat zich ver van de andere Marvel-films afspeelt. Maar Marvels plannen voor Phase Two, waar we nu middenin zitten, houdt tegelijkertijd in dat elke film wel iets bijdraagt aan de opmars naar The Avengers: Age of Ultron.

Zo dus ook Guardians. De vraag is vooral of Pratt ooit naast Avengers zoals Iron Man (Robert Downey Jr.) en Captain America (Chris Evans) te zien zal zijn. ”Man, dat zou echt cool zijn. Wat mooi is, is dat alles zich in hetzelfde universum afspeelt. Omdat het onder de Marvel-paraplu valt, is de mogelijkheid er wel, net als in de comics, dat deze verhalen in elkaar doorlopen.”



NieuwsFilm

meest populair