'Borgman' is Nederlandse Oscarinzending

Na de Gouden Palm mag de film ook voor het felbegeerde gouden beeldje meedingen.

Nadat deze in Cannes meedeed voor de Gouden Palm, genomineerd werd voor de European Film Awards en de grootste voorpremière ooit beleefde in Nederland, is Borgman, van Alex van Warmerdam nu ook de Nederlandse inzending voor de Oscars.

De film verhaalt over de mysterieuze Camiel Borgman (Jan Bijvoet. Hij komt als buitenstaander aan in de omheinde lanen van een villawijk. Zijn komst is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van een arrogant en welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en het kindermeisje. Is Borgman een droom of een demon? Een verwrongen allegorie of een realistische belichaming van onze angst?

Naast Bijvoet, die veelgeprezen wordt voor zijn acteerwerk, spelen ook Hadewych Minis en Eva van de Wijdeven hoofdrollen.

Of de film ook mee mag dingen voor het felbegeerde beeldje komen we voorlopig nog niet te weten. Pas op 16 januari wordt bekendgemaakt of de film genomineerd is voor een Oscar. Op 2 maart worden de beeldjes dan eindelijk uitgereikt.



NieuwsFilm

meest populair