Wookiees keren terug in 'Star Wars: Episode VII"

Althans, als we de casting call mogen geloven.

De mannen bij Den of Geek hebben een mooie scoop te pakken. Er is een casting call uitgegeven door Walt Disney Pictures, LucasFilm en Bad Robot, voor een studiofilm waarvan de gecombineerde studio’s de titel niet willen vrijgeven.

De casting call geldt daarnaast voor begin 2014, en enkel voor het Verenigd Koninkrijk. Heel moeilijk is het dus niet om te concluderen dat de castingcall voor Star Wars: Episode VII is. Dat is immers de film waarvoor Disney, LucasFilm en J.J. Abrams’ Bad Robot aan samenwerken, en het is al bekend dat de productie ervan begin 2014 moet beginnen.

Enfin, de castingcall luidt als volgt: "Male, 7 ft to 7.3 ft tall with a slim/thin build and upright posture. Not too worked out or too 'thick set' especially in the shoulders. Broad facial features would be a bonus".

Peter Mayhew, die in de drie oorspronkelijke films de rol van de Wookiee Chewbacca speelde, was 7’3” groot (bijna 2,25 meter). Dat maakt het vrij waarschijnlijk dat er gezocht wordt naar acteurs om Wookiees te spelen. Of natuurlijk andere buitenaardse wezens.



NieuwsFilm

meest populair