Peter Dinklage over zijn rol in 'X-Men: Days of Future Past'

De 'Game of Thrones'-ster zag Bolivar Trask in eerste instantie helemaal niet als een villain.

Peter Dinklage zal in de toekomst te zien zijn in Bryan Singers X-Men: Days of Future Past. De Game of Thrones-ster speelt Bolivar Trask, de stugge, valse villian die verantwoordelijk is voor de creatie van de Sentinel robots waarmee hij een einde wil maken aan het mutantentijdperk. Dinklage zag het personage in eerste instantie helemaal niet als een kwaadaardig iemand, aldus de acteur tegenover Entertainment Weekly:

“Ik ging er niet in met het idee dat ik de vijand zou gaan spelen. Hij is een man van de wetenschap. Hij is een man van vernieuwing. Hij ziet zijn daden zelf als iets goeds, hij wordt verblind door zijn ambitie en daarbij is hij ook nog eens arrogant. Hij streeft al zijn hele leven naar respect en aandacht."

Bolivar Trask neemt het overigens niet alleen op tegen de X-Men, maar krijgt met meerdere machtige tegenstanders te maken.

“Bolivar neemt het zelfs op tegen Richard Nixon. Hij krijgt te maken met enkele fikse hordes."

X-Men: Days of Future Past, met rollen voor o.a. James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Patrick Stewart, Ian McKellan, Hugh Jackman, Halle Berry, Anna Paquin en Ellen Page, komt in Nederland uit op 17 juli 2014.

NieuwsFilm

meest populair