Michael Bay laat zijn oog vallen op WW II-film 'Sabotage'

Goedmakertje voor Pearl Harbor?

Gisteren liet Michael Bay
nog vallen dat hij wel oor heeft naar het maken van een horrorfilm, maar vandaag heeft hij plannen aangekondigd om een historische actie-thriller te maken die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. De titel van het project is Sabotage.

De film, die zal worden gefinancierd door Paramount Pictures, is gebaseerd op het binnenkort te verschijnen boek Sabotage: A Genius Scientist, His Band of Young Commandos, and the Mission to Kill Hitler's Super Bomb. Het boek vertelt het waargebeurde verhaal van een British Special Operations-officier die groepen Noorse commando's trainde om de Vemork krachtcentrale in Noorwegen te vernietigen, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in handen was van de Nazi's.

Het verhaal werd al twee keer eerder verfilmd: de eerste versie was een Noorse quasi-documentarie uit 1948, The Fight Over the Heavy Water, en de tweede verfilming was de film The Heroes of Telemark uit 1965, met in de hoofdrol Richard Harris (Dumbledore himself).

Voordat Bay echter zijn ogen kan richten op Sabotage, heeft hij nog een klusje te klaren in de vorm van Transformers: Age of Extinction.



NieuwsFilm

meest populair