'X-Men: Days of Future Past' mogelijk in 48fps

Gaat Bryan Singer Peter Jackson achterna?

Peter Jackson mag dan wel geloven dat 48 frames per seconde de nieuwe standaard zal worden in bioscopen, maar niet iedereen is het daarmee eens. Toch heeft Bryan Singer er volgens een nieuw bericht voor gekozen om X-Men: Days of Future Past in dat formaat op te nemen.

Dat zou eerdere berichten waarin gesteld werd dat de film opgenomen en uitgebracht zou worden in 24 FPS ontkrachten. Een bron van AICN stelde het volgende:

”DoFP is opgenomen in HFR en zal uitgebracht worden in 48 FPS. De filmmakers hebben het slim gespeeld, vanwege de negatieve reactie op de technologie toen the Hobbit uitkwam, maar zijn weg van de resultaten en staan daarom achter de keuze de film in high frame rate uit te brengen.”

Volgens AICN is het de tweede keer dat een bron dat bericht bij hen bevestigde. Toen wilden ze het nieuws niet uitbrengen omdat ze het niet betrouwbaar genoeg vonden. Nu zou dat dus wel zo zijn. Toch kunnen we nog niet helemaal zeker zijn van HFR in deze film.

Bleeding Cool stelt dat Singer tijdens een interview had verteld dat de film in 3D is opgenomen, en met 24 FPS. Dat vertelde hij overigens voordat de opnames van start gingen, dus het kan altijd zo zijn dat daarna is besloten de film toch maar in een ander formaat uit te brengen.

De film komt in mei 2014 uit in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair