Guillermo del Toro schrijft al aan scenario 'Pacific Rim 2'

Groen licht is er nog niet...

Dat regisseur Guillermo del Toro graag een vervolg wil maken op zijn monsters vs. robots film Pacific Rim, wisten we natuurlijk al. Maar, dat de regisseur er zoveel zin in heeft dat hij alvast begonnen is met werken aan de film, wisten we nog niet.

In een interview met IGN vertelde de regisseur dat er al aan het scenario van het vervolg geschreven wordt. ”We schrijven al aan het vervolg. Travis Beacham en ik schrijven, dus dat gebeurt al. De beslissing om groen licht te geven of niet, daar heb ik niets over te zeggen.”

Beacham is de man die met het idee voor het origineel kwam, en samen met Del Toro enkele versies van het scenario verzorgde. Dat hij meewerkt aan het vervolg is interessant, en betekent dat de plannen die Del Toro had voor het vervolg er hoogstwaarschijnlijk wel zullen komen.

Zo vertelde hij dat hij graag wil laten zien hoe een hybride tussen een Kaiju en een Jaeger eruit ziet. Verder weten we nog niet zoveel over het eventuele vervolg. Zo is niet zeker, al lijkt het wel waarschijnlijk, dat de hoofdrolspelers terugkeren. Eerst moet er echter nog groen licht komen van studio’s Warner Bros. en Legendary Pictures.

Pacific Rim was deze zomer slechts een bescheiden succes. Met het budget van 190 miljoen dollar verzamelde de film wereldwijd iets meer dan 400 miljoen dollar aan de box office. Of dat genoeg is om het vervolg groen licht te geven moet dus nog blijken. Wellicht kunnen de DVD verkopen, die binnenkort beginnen, daar meer zekerheid over geven.



NieuwsFilm

meest populair