Algemeen

Uitslag POLL: De films van M. Night Shyamalan

En de winnaar is...

door Bram de Groot op 20.10.2013 om 08:43 in Algemeen
Na een dikke 1000 stemmen is duidelijk dat de meest favoriete M. Night Shyamalan-film van de FilmTotaal-bezoekers de thriller The Sixth Sense (1999) met o.a. Bruce Willis is. Het kreeg uiteindelijk een flinke 54% van de stemmen en bleef daarmee de achtervolgers ruimschoots voor.

De meest succesvolle achtervolger is de thriller Unbreakable, met Bruce Willis en Samuel L. Jackson, die uitkwam op 16% van de stemmen. Daarna volgen de sci-fi thriller Signs (2002), met 13%, en de mystery-thriller The Village (2004) met 7%. Het zwaar bekritiseerde The Last Airbender kwam alsnog uit op 4%.

Hieronder de Top 10 films van regisseur M. Night Shyamalan, volgens de filmtotaal bezoekers:

1. The Sixth Sense (1999) - 54%
2. Unbreakable (2000) - 16%
3. Signs (2002) - 13%
4. The Village (2004) - 8%
5. The Last Airbender (2010) - 4%
6. After Earth (2013) - 2%
7. Lady in the Water (2006) en The Happening (2008) - 1% (14 stemmen)
9. Wide Awake (1995) - 0%
10. Praying with Anger (1992) - 0%

M. Night Shyamalans klassieker The Sixth Sense (1999) (RT = 60%, IMDb = 8,2, IMDb Top 250: #142, FT = 7,8) kostte circa $40 miljoen om te maken en kwam tot een enorme $672,8 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa. Na de onderstaande clip 'I See Dead People' uit The Sixth Sense volgt de complete einduitslag.

survey tools

Uitslagen eerdere regisseur-POLLS op FilmTotaal.nl: Dick Maas | Paul Verhoeven | Roland Emmerich | Ridley Scott | Clint Eastwood | Stanley Kubrick | Guy Ritchie | Oliver Stone | Joel en Ethan Coen | Michael Bay | Tim Burton | Christopher Nolan | David Fincher | Steven Spielberg | Martin Scorsese | James Cameron | Quentin Tarantino | Alle uitslagen FilmTotaal POLLS

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Dit is weer zo'n poll waarvan je van te voren wie hoe de uitslag zal zijn,

McGraig

Avatar

Banned "Dit is weer zo'n poll waarvan je van te voren wie hoe de uitslag zal zijn,"


Precies. Maar volgens mij heeft bijna niemand zijn eerste twee films gezien. Ik ook niet daarom heb ik niet gestemd. Van wat ik gezien heb vind ik Unbreakable het beste. Het uitgangspunt is origineler dan bij the Sixth Sense en in die laatste zitten ,na herziening, behoorlijk wat fouten die je vergeeft vanwege het geniale einde.
Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar zijn eerste films maar ik kan ze niet vinden

benjamin

Avatar

De te verwachten top-3. Die andere films zijn duidelijk een heel pak minder populair en scoren dus later (en z'n eerste films heeft niemand gezien en dus geen stemmen).

centr1no

Avatar

McGraig "Precies. Maar volgens mij heeft bijna niemand zijn eerste twee films gezien. Ik ook niet daarom heb ik niet gestemd. Van wat ik gezien heb vind ik Unbreakable het beste. Het uitgangspunt is origineler dan bij the Sixth Sense en in die laatste zitten ,na herziening, behoorlijk wat fouten die je vergeeft vanwege het geniale einde.
Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar zijn eerste films maar ik kan ze niet vinden"


Wide Awake is 2e-hands bij Bol.com te koop.
Ik heb deze heel lang geleden eens gehuurd gehad bij de videotheek. Kan me er niet veel van herinneren maar ik geloof dat het een soort tragi-komedie was over een jongen met aanpassingsproblemen.
In ieder geval geen thriller met een twist.

Praying with anger lijkt meer de moeite waard te zijn om te kijken omdat deze als debuut genoeg indruk heeft gemaakt om z'n carrière op te starten. Maar deze is alleen op kleine schaal in Amerika en Canada uitgebracht (en gezien de leeftijd waarschijnlijk alleen op VHS).

JamesBond

Avatar

Had vast niemand verwacht :P

Pete_027

Avatar

Zeer verassende uitslag:P Gisteren After Earth maar eens gezien en die is niet zo slecht al men beweerd. Desalniettemin komt het niet in de buurt bij deze top 3.

M0vieFreak

Avatar

After Earth is een hele goede film!

Decepticon

Avatar

Pete_027 "Gisteren After Earth maar eens gezien en die is niet zo slecht al men beweerd. Desalniettemin komt het niet in de buurt bij deze top 3."
Dat kom denk ik doordat iedereen een groots sci-fi spektakel verwachtte en dit niet kregen en daardoor geven veel mensen direct af door het een slechte film te noemen.
Dit hoor ik ook veel bij de videotheek waar ik altijd kom. Terwijl het een vermakelijke film is, die best goed gemaakt is.

Vleeshaak

Avatar

M0vieFreak "After Earth is een hele goede film!"
is een zin die je nooit iemand hoort zeggen.

lykathea

Avatar

Voor de 136 mensen die Signs hebben gekozen als beste film van Shyamalan:

Spijker2

Avatar

McGraig "Precies. Maar volgens mij heeft bijna niemand zijn eerste twee films gezien. Ik ook niet daarom heb ik niet gestemd."

Maar de vraag was wat je favoriete film was. Je had dus best mogen stemmen! En als bijna niemand zijn eerste twee films heeft gezien zegt dat vast ook iets over de kwaliteit..

benjamin

Avatar

Spijker2 "En als bijna niemand zijn eerste twee films heeft gezien zegt dat vast ook iets over de kwaliteit.."


Bijna niemand heeft Warrior gezien en de laatste Twilight was een kassucces. Lees nu nog eens die uitspraak van jou met dat gegeven in het achterhoofd en je zult zelf zien hoe fout je zit.

Spijker2

Avatar

benjamin "Bijna niemand heeft Warrior gezien en de laatste Twilight was een kassucces. Lees nu nog eens die uitspraak van jou met dat gegeven in het achterhoofd en je zult zelf zien hoe fout je zit."

Wat hebben die films überhaupt met deze poll te makenO+
De films die ik bedoelde (wél van M. Night Shyamalan) scoren als volgt op IMDb:
Praying with Anger: 4,9
Wide Awake: 5,9
Zelf Signs scoort met een 6,7 veel hoger. Nu jij weer, je gaat vast zeggen dat IMDb fout is..

benjamin

Avatar

Spijker2 "Wat hebben die films überhaupt met deze poll te makenO+
De films die ik bedoelde (wél van M. Night Shyamalan) scoren als volgt op IMDb:
Praying with Anger: 4,9
Wide Awake: 5,9
Zelf Signs scoort met een 6,7 veel hoger. Nu jij weer, je gaat vast zeggen dat IMDb fout is.."


Uiteraard ga ik niet zeggen dat IMDb fout is. Ik snap echt niet waar je dat vandaan haalt of waarom je hier met die cijfertjes komt aanzetten, want dat heeft niks te maken met wat ik in mijn eerdere post gezegd heb. Het enige wat ik opmerk is dat je niet zo maar omdat weinig mensen een film kennen kunt besluiten dat de kwaliteit minder zal zijn - en de films die ik genoemd heb zijn daar een mooi tegenvoorbeeld van.

Spijker2

Avatar

benjamin "Uiteraard ga ik niet zeggen dat IMDb fout is. Ik snap echt niet waar je dat vandaan haalt of waarom je hier met die cijfertjes komt aanzetten, want dat heeft niks te maken met wat ik in mijn eerdere post gezegd heb. Het enige wat ik opmerk is dat je niet zo maar omdat weinig mensen een film kennen kunt besluiten dat de kwaliteit minder zal zijn - en de films die ik genoemd heb zijn daar een mooi tegenvoorbeeld van."

Ik wil alleen maar zeggen dat, gezien de cijfers op IMDb, ik niet denk dat deze films erg goed zijn. Iets wat ik dus in mijn eerste post zei. Jij komt met twee totaal andere films aanzetten die hier niets mee te maken hebben. En dan zeg zeg je ook nog dat je niet snapt waarom ik met cijfertjes kom aanzetten van de twee films waar het juist over gaat:?:?

Natuurlijk komt het voor dat goeie films weinig bioscooppubliek trekken, denk bijvoorbeeld aan filmhuis producties. Maar over het algemeen geldt toch dat Hollywoodproducties van een lage kwaliteit het ook slecht doen aan de box office.

nieuwslaatste nieuws

meest populair