Queen bandleden willen Ben Whishaw als Freddie Mercury

Drummer Roger Taylor en gitarist Brian May hebben overduidelijk veel inspraak.

Na het wegvallen van Sacha Baron Cohen wordt er momenteel druk gezocht naar een geschikte hoofdrolspeler voor de beoogde Freddie Mercury biopic. Na het voorbijkomen van de namen van Daniel Radcliffe en Dominic Cooper mogen we nu een nieuwe naam aan het lijstje toevoegen: Ben Whishaw.

Queen-drummer Roger Taylor zei tijdens BBC’s The One Show dat de band iemand op het oog heeft voor de rol en dat deze persoon de initialen B.W. draagt. Vervolgens gaf hij toe dat het om Whishaw ging. Nu is het afwachten of de acteur uit Skyfall en Cloud Atlas ook daadwerkelijk gaat tekenen.

Verder ging gitarist Brian May tegenover Classic Rock Magazine in op de reden dat het niet ging werken met Cohen in de hoofdrol.

"We trokken de conclusie op basis van de laatste drie films die hij heeft gemaakt: The Dictator, Les Miserables en Hugo. Hij speelt hierin geweldig, maar wij vinden dat er geen afleidende factoren moeten zitten in de film over Freddie. Je moet denken dat het echt Freddie is en dit zagen we niet echt gebeuren met Sacha. Dit is geen kritiek op zijn talent, meer het gevoel dat het niet gaat werken. Gelukkig zijn we goed uit elkaar gegaan."



NieuwsFilm

meest populair