'Black Panther'-film definitief in ontwikkeling bij Marvel

Kevin Feige bevestigt dat de film er in de nabije toekomst zal komen.

Aankomende maand draait Thor: The Dark World in de bioscopen, en daarnaast werkt Marvel aan nog twee andere films, die al in het post-productie stadium verkeren. Dat niet alleen, de studio heeft ook twee films in het pre-productie stadium, en nog een aantal films die in 2016 en 2017 uit moeten komen. Welke dat precies zijn, weten we niet, al geeft Marvel studiobaas Kevin Feige in een nieuw interview een mooie hint naar wat we kunnen verwachten.

In een interview werd hem gevraagd of er ooit een Black Panther film zal komen. Dat is zeker: ”Als het aankomt op Black Panther: die is zeker in ontwikkeling, en als je zoiets uitgebreids als Wakanda en Black Panthers achtergrondverhaal hebt – en natuurlijk, Vibranium is al geïntroduceerd in het universum – dan kun je er vanuit gaan dat we hem ooit tot leven zullen brengen,” vertelde Feige.

Vibranium is het metaal waarvan het schild van Captain America gemaakt is. Dat fictieve element kan enkel gevonden worden in het Afrikaanse land Wakanda, waarvan de Black Panther het stamhoofd is. Het is alleen nog de vraag wanneer de film er zal komen. Feige vertelde eerder dat zijn studio tot 2021 plannen heeft gemaakt, maar het blijkt nu dat er nog veel verder gepland is.

”Realistisch gezien beginnen we pas net met fase drie, en denken we al over na over fase vier en vijf, maar dat is eigenlijk niets meer dan wensdenken.”

Zeker is dat de contracten die Marvel heeft met zijn huidige hoofdrolspelers, zoals Chris Hemsworth, Chris Evans en Robert Downey Jr. aflopen. De onderhandelingen zullen stevig zijn, zoals bij Downey Jr. bleek. Hij wilde echt geen nieuwe Iron Man film maken, maar kon uiteindelijk overgehaald worden om nog meer The Avengers-films te maken.

Uiteindelijk zal Marvel dus sowieso op zoek gaan naar nieuwe hoofdrolspelers, in vernieuwende personages, zoals Black Panther. Lees hier ons artikel met verschillende mogelijkheden die de studio heeft.



NieuwsFilm

meest populair