VOD zorgt voor vroege release 'Extended Edition' van 'The Hobbit: An Unexpected Journey'

Video On Demand lijkt een steeds serieuzere concurrent voor de Blu-Ray en Dvd-schijven.

Volgende maand verschijnt de Extended Edition van The Hobbit: An Unexpected Journey op DVD en Blu-Ray. Warner Bros. Home Entertainment heeft de editie echter al sinds 23 oktober beschikbaar gesteld via een Video On Demand-kanaal, waardoor de die-hard fan de verlengde versie met 13 minuten extra beeldmateriaal al vroegtijdig in huis kan halen. Deze vroege release - via iTunes - geeft andermaal aan dat het retailkanaal vroeg of laat wordt overgenomen door VOD en soortgelijke diensten.

De ontwikkeling van schijf naar Video On Demand wordt het laatste jaar flink versneld. Naast dat de snelheden van internetverbindingen razend snel omhooggaan, bieden ook steeds meer tv-kanalen films aan voor een gering bedrag. Onlangs werd het concurrerende Netflix in Nederland geïntroduceerd. Via deze dienst kan je voor slechts acht piek per maand films en series streamen. Het lijkt er dus steeds meer op dat de Dvd en Blu-Ray schijven een dezelfde toekomst krijgen als de CD en ook games-discs, die tegenwoordig en in de toekomst steeds meer (alleen) digitaal beschikbaar zijn.

Geheel onverwacht komt de verlengde versie van Peter Jacksons An Unexpected Journey uiteraard niet. De eerdere The Lord of the Rings-trilogie kreeg ook extended editions, die verschenen in flink uitgedoste Dvd-boxen en later ook via een stevige Blu-Ray uitgave. Net als bij die versies beschikt de nieuwe uitgave van The Hobbit: An Unexpected Journey over flink wat extra's. Er is namelijk maar liefst negen uur aan docu's en andere toevoegingen terug te vinden.

De prijs van de iTunes download van de Extended Edition ligt helaas wel wat aan de hoge kant. Hieronder alvast één van de verlengde scenes:



NieuwsFilm

meest populair