Lana Wachowski: ‘Jupiter Ascending’ is een sciencefiction ruimte-opera”

"Om de een of andere reden zijn Andy en ik niet in staat om een kleinschalige film te maken."

Wanneer Andy en Lana Wachowski een nieuwe film maken, dan kun je er donder op zeggen dat er iets aparts je kant op komt. Of je nou een liefhebber bent of niet, je kunt de makers van de Matrix trilogie niet ontzeggen dat ze voor hun eigen visie kiezen. Ook hun volgende film, Jupiter Ascending, belooft weer een bijzonder project te worden.

Channing Tatum speelt een een albino kruising tussen een wolf en een mens. Hij wordt verliefd op een vrouw (Mila Kunis), op wie jacht wordt gemaakt door de koningin van het universum. Het meisje kan namelijk het einde van haar macht betekenen. Ook zijn er rollen voor Sean Bean en Eddie Redmayne.

Lana Wachowski sprak met AP over de film en zei onder meer het volgende:

"Het is een sciencefiction ruimte-opera. Er zitten dingen in van alle genres waar we van houden. Er zit een boel originele actie in, evenals romantiek. We zijn niet zo goed in het maken van kleine dingen. Elke keer als we een kleine film willen maken, eindigen we met iets dat groot en complex is. We gaan elke keer op zoek naar iets dat nog niet eerder gedaan is."

De Nederlandse release vindt plaats op 24 juli 2014.



NieuwsFilm

meest populair