Bryan Singer vertelt over 'X-Men: Days of Future Past' aan de hand van trailer

Hij spreekt uitgebreid over wat we hebben gezien, en de betekenis ervan.

Gisteren kregen we de eerste volledige trailer van Bryan Singers X-Men: Days of Future Past te zien. In een interview met Empire Magazine spreekt de regisseur de volledige trailer met ons door, aan de hand van een 42-tal foto's uit de film. De volledige lijst kun je bij Empire bekijken, maar hieronder alvast een eerste selectie met een aantal van de interessantste foto's die besproken zijn.



Wolverine (Hugh Jackman) krijgt in deze film grijs haar, zoals uit de foto hierboven blijkt. "Het grijze haar is iets dat ik van X-Men: Days of Future Past heb genomen, het is een look in de comic," vertelde Singer. "Ik vond het wel wat hebben, ondanks dat hij niet echt ouder is geworden, hebben we zo toch iets om te laten zien dat we in de toekomst zijn beland."



"Ze is een van de laatste overlevende X-Men in deze post-apocalyptische wereld," vertelde Singer over Halle Berrys Storm. "Ze is deel daarvan met Wolverine en Charles en Magneto, en zij zijn de laatste oorspronkelijke X-Men. Zij leiden deze missie, deze laatste kans om de wereld te redden. Het is hun enige hoop, deze missie terug in de tijd. Maar kun je wel terug in de tijd reizen en de gebeurtenissen veranderen?"



Ian McKellens Erik Lensherr, a.k.a. Magneto vecht mee in de oorlog in de toekomst. Ze nemen het op tegen een vijand, zo groot, dat voormalige vijanden moeten samenwerken. Als we de X-Men uit de toekomst ontmoeten, bestaat de organisatie niet meer. ”Ze zijn op de vlucht. Er is geen organisatie. De meesten van hen zijn opgejaagd, dood."



Toch is er nog genoeg ruimte voor nieuwe mutanten, zoals we hierboven kunnen zien. Omar Sy speelt de rol van Bishop, Adan Canto de Braziliaanse mutant Sunspot, Booboo Stewart Warpath en Fan Bingbing Blink. Het zijn geen X-Men, vertelt Singer. "Het zijn vluchtelingen, die van dag tot dag proberen te overleven in deze vernietigde wereld. Ze hebben niet veel hoop in de toekomst, zijn op de vlucht en helpen de overlevende X-Men in een wanhoopspoging de wereld te redden."



"Er is een zin in de film, 'he's always had a way with guns'," vertelde Singer. "Dat is hoe hij Xavier verlamde," vertelde Singer over Michael Fassbenders Magneto. "Hij is zo'n krachtige mutant, maar in dit shot gebruikt hij toch een geweer. Hij is een product van de Tweede Wereldoorlog en weet net zo goed hoe hij een geweer moet gebruiken, als zijn krachten."



Hierboven zien we hoe Daniel Cudmore als een menselijke Colossus door een tempel rent. "Tegen de tijd dat dit shot af is, kan het best zijn dat hij metaal is!" lachte Singer. "We werken nog aan de effecten."



Wolverine valt iemand aan in de jaren '70. "Hij heeft zijn metaal nog niet in 1973," bevestigde Singer. De film speelt zich dus af voordat Wolverine William Stryker ontmoet, die hem zijn klauwen gaf. Stryker komt wel in de film voor, en wordt gespeeld door Josh Helman.



Een van de leidende thema's in de film zal de tegenstelling tussen Fassbender en James MacAvoys Erik en Charles enerzijds zijn, en de gedistingeerde oude heren die het zijn geworden in Days of Future Past. "Als ik een acteur regisseer, probeer ik ze een gevoel te geven van wie ze waren als jonge mannen, in vorige levens, en in mijn verbeelding had ik dit altijd al met Charles en Erik. Ik kon die noties in X-Men First Class introduceren en nu tegenover elkaar zetten."



Als de trailer ten einde komt, zien we dit shot. "Please..." zegt Stewarts Xavier tegen zijn jongere ik. "I need you to hope again." Volens Singer is het een abstracte scène. "Het heeft iets van de jaren '70 in zich, deze scène, en veel interessante manieren om hem op te nemen, met spiegels enzovoorts."



NieuwsFilm

meest populair