Dennis Lehane schrijft scenario remake 'Un Prophète'

Dat stemt tenminste hoopvol!

In juni werd aangekondigd dat er een Amerikaanse remake van Jacques Audiard zeer goed ontvangen Franstalige gevangenisdrama Un Prophète zou komen. Nu is er een opvallende scenarist voor de film, die ons hoopvol stemt.

Dennis Lehane is aangesteld als scenarist voor de film. We kennen hem vooral als schrijver van diverse misdaadverhalen. Een aantal daarvan zijn ook verfilmd, zoals Shutter Island en Mystic River. Lehane heeft ook ervaring met het schrijven van scenario's. Zo schreef hij ook mee aan series als The Wire en Boardwalk Empire. Daarnaast heeft hij in het verleden meegeholpen aan de verfilmingen van diverse boeken, en nu heeft Sony hem dus ingehuurd voor deze film.

Een releasedatum is er nog niet, en het is niet bekend hoe de film zich moet richten op de Amerikaanse markt. De kans is groot dat deze zich in Amerika af gaat spelen. Het origineel gaat over de 19-jarige analfabeet Malik El Djebena, die veroordeeld is tot zes jaar gevangenisstraf.

Als hij in de gevangenis arriveert oogt hij jonger en kwetsbaarder dan zijn medegevangenen. Wanneer hij in het nauw gedreven wordt door de leider van de Corsicaanse bende die in de gevangenis de dienst uitmaakt, krijgt hij een aantal 'opdrachten' die hij moet uitvoeren. Hierdoor wordt hij sterker en wint hij het vertrouwen van de bendeleider. Maar Malik is dapper en een snelle leerling en heeft de moed om in het geheim zijn eigen plannen in gang te zetten...



NieuwsFilm

meest populair