Michael Bay over de Hong Kong scènes van 'Transformers: Age of Extinction'

Een significant deel van de film speelt zich er af, maar verwacht geen vernietiging.

Uit een interview met Michael Bay in de South China Morning Post blijkt enige nieuwe informatie over de scènes die zich in Hong Kong afspelen van zijn Transformers: Age of Extinction. Allereerst werd duidelijk dat dertig tot vijfendertig minuten van de film zich daar af zullen spelen.

Toch wordt de stad niet vernietigd. Het verhaal van de film begint in de Verenigde Staten, en beweegt zich dan naar China. ”Ik kan je niet vertellen hoe ze daar komen.” Daarop werd Bay gevraagd of de Autobots Hong Kong ergens van redden: ”Nee, maar ze redden absoluut iets daar.”

Volgens Michael Bay vindt op één van de locaties in Hong Kong een cruciale gebeurtenis plaats, het zogenaamde keerpunt van de film. ”Een groep Transformers ontmoet een andere groep Transformers in Wulong Karst waar ze zich een weg uit een door een gecrasht ruimteschip ontstane krater vechten. Na het gevecht daar keren ze terug naar Hong Kong.”

Er is nog maar weinig bekend over Age of Extinction. De film gaat volgend jaar in juni in première, en zou een breuk vormen ten opzichte van eerdere films in de franchise. Zo zijn allerlei robots opnieuw ontworpen en is de menselijke cast vervangen. De hoofdrollen worden gespeeld door Mark Wahlberg, Nicola Peltz, Jack Reynor, Kelsey Grammer, Stanley Tucci en T.J. Miller.



NieuwsFilm

meest populair