Algemeen

Achtste 'Saw' in de maak

Na een pauze van drie jaar gaat Lionsgate weer aan de slag met de succesvolle horrorreeks.

door Jan-Peter Rook op 06.11.2013 om 08:50 in Algemeen
Van 2004 tot en met 2010 kwamen er maar liefst zeven Saw films uit. Hoewel het laatste deel (Saw 3D) een enorme kaskraker was, werd de film door de critici volledig afgemaakt en besloten ze bij Lionsgate om een pauze in te lassen. Inmiddels zijn we drie jaar verder en de studio vindt het tijd om de franchise weer tot leven te wekken.

Een achtste Saw is dus in ontwikkeling, maar de makers gaan er geen haastwerk van maken. Volgens Bloody Disgusting denkt Lionsgate op dit moment na over de juiste benadering. Ze zien een remake als een optie, maar het is ook goed mogelijk dat ze gewoon het verhaal voortzetten met Saw VIII.

Hieronder de trailer van de eerste Saw (2004), volgens velen nog steeds de beste:


18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jeroen92

Avatar

Een remake ?

Sleepkills

Avatar

Maak een prequel. Hoef je niet meer zo moeilijk en geforceerd te doen met je verhaallijnen en kan Tobin Bell ook gewoon terugkeren zonder enkel in flashbacks te moeten verschijnen.

benjamin

Avatar

Komaan, mannen, even serieus blijven, als je eerst een hele marketing opzet over hoe dit de laatste film is, moet je wel je woord houden eigenlijk.

23VDV23

Avatar

Om in de woorden van Carice te spreken:
http://www.youtube.com/watch?v=gg8dNVx28nw

Angelater

Avatar

:r Wat begon als een goede thriller in 2004...

xarkov

Avatar

Angelater ":r Wat begon als een goede thriller in 2004..."

SciFiFanaat

Avatar

Angelater ":r Wat begon als een goede thriller in 2004..."


Inderdaad, Saw was een goed geschreven THRILLER met een hoop kills en gore "off-screen", niet een over-the-top gorefest waar het echt alleen om de kills draait zoals in de vervolg delen.

Final Destination 6 zal ook niet lang op zich laten wachten vermoed ik.

xarkov

Avatar

23VDV23 "Om in de woorden van Carice te spreken:
http://www.youtube.com/watch?v=gg8dNVx28nw"


xD

& over Final Destination: Is ander soort franchise. Zit veel meer humor in en je weet dat ze dood gaan. Het alleen maar de vraag wanneer en hoe.
Daarnaast zit er ook geen diepliggende gedachte achter waarom ze moeten sterven of een kracht die je kan bestrijden.
Je had dood moeten gaan dus nu ga als nog dood. Als ze niet van deze formule afwijken kunnen ze er nog heel lang succesvol mee doorgaan.

Saw aan de andere kant... is onderhand wel een beetje uitgeluld.

SciFiFanaat

Avatar

xarkov "
Daarnaast zit er ook geen diepliggende gedachte achter waarom ze moeten sterven of een kracht die je kan bestrijden.
"


Ik had een hoopje dat, na deel 1 van FD, ze hier juist wel wat mee gingen doen. Zeker na het leuke cameo optreden van Tony Todd.

jaime91

Avatar

Angelater ":r Wat begon als een goede thriller in 2004..."

Inderdaad ja. Ik weet nog dat ik deel 1 voor het eerst zag en zo geschokt was door dat einde. En dat kwam voornamelijk omdat ik niet had gedacht dat de film zo ver zou gaan. Maar het klopte inhoudelijk ook gewoon. En voor de mensen die Saw 1 niet gezien hebben ik ga nu over spoilers praten!!

Ik kan me heel goed voorstellen dat als je hoort dat je vrouw en jonge dochter gevaar lopen en je al uren gek gemaakt bent en je geen kant op kan dat je dan geen andere mogelijkheid ziet dan je voet er maar bruut af te zagen. Maar juist omdat je die gore niet letterlijk in beeld ziet maakt dat moment zo sterk. Je ziet de pijn die Cary Elwes personage door maakt, en je ziet de reactie van die gast tegenover hem die natuurlijk ook helemaal door het lint gaat om hetgeen wat tegenover hem gebeurt. Dat maakt dat moment zo sterk.

En inderdaad die Saw films daarna zijn bij lange na niet zo sterk als die eerste maar ik vind dat er wel nog wat leuke twists in zitten. De enige Saw film die ik echt complete bagger vind is de laatste. Omdat de acteurs in die film echt heel slecht waren, de vallen waren ook heel slecht bedacht en de richting waar ze op gingen met het verhaal viel me ook onwijs tegen.

De koe was gewoon echt helemaal leeggemolken dus om nou nog een achtste deel te maken, ik heb daar zeer mijn twijfels bij. Meer dan dom vermaak waren die sequels niet en deel 6 wist niet eens te vermaken. Maar als ie uiteindelijk uitkomt zal ik hem toch wel weer gaan kijken alleen ga ik daar geen geld voor uitgeven, daarvoor heb ik te weinig vertrouwen in deze franchise gekregen.

Robintje

Avatar

Heerlijke films.. laat maar komen ! Klinkt wat ik ga zeggen heel erg raar maar ik kan geen genoeg krijgen van de films !

ghossler

Avatar

Wtf... het verhaal is toch met deel 7 klaar?? waarom weer expres deel 8 maken puur voor het geld man... ik hoef geen prequel of 8e sequel meer... deel 1 was perfect.. de paar die daar opvolgen waren nog te doen maar de laatste paar delen is echt bagger!

Deel 7 wordt afgemaakt door de critici desondanks gaan ze voor deel 8 .. mij maakt weinig uit hoeveel tijd ze hiervoor nemen, maar met een betere verhaal dan deel 1 gaan ze toch niet bedenken. En een remake zou helemaal en faal zijn.. afblijven gewoon!

thefanwithnoname

Avatar

ghossler "wtf... het verhaal is toch met deel 7 klaar??"


Het verhaal is met deel 1 al klaar...

Steve-O

Avatar

De eerste was echt een goede film. Persoonlijk vond ik deel 2 en 4 ook nog wel te pruimen maar de rest is allemaal een grote waas aan gore.

mava95

Avatar

Als ze een nieuwe Saw gaan maken hoop ik dat we Hofman zien doodgaan aan het begin van de film en verdergaan met een verhaal rond Gordon met flashbacks van Tobin Bell natuurlijk.

benjamin

Avatar

Angelater ":r Wat begon als een goede thriller in 2004..."


Wel, de eerste film had in ieder geval iets meer impact dan de verzamelingen gore scènes die volgden, maar ik heb er eigenlijk ook nooit zo voor gehad. Mij kwam het juist over als een thriller die te graag probeerde om slim te zijn. Dat einde is zo'n voorbeeld: je voelt het misschien niet aankomen, maar dat komt ook omdat er geen opbouw naar is - zo kan iedereen plottwists maken - het is ook niet zo dat het verder veel verklaart als je de film opnieuw ziet.

xarkov

Avatar

Ben echt verbaasd dat mensen deel 2 goed vonden... Dat was me toch een buttfilm.

Sleepkills

Avatar

benjamin "Komaan, mannen, even serieus blijven, als je eerst een hele marketing opzet over hoe dit de laatste film is, moet je wel je woord houden eigenlijk."

Dat is vrij zeldzaam in dit genre.
Puppet Master 5 heette The Final Chapter en de reeks kreeg alsnog 5 vervolgen en een spin-off. Friday the 13th 4 heette eveneens The Final Chapter, maar die reeks kreeg nog 6 vervolgen en een spin-off. En Nightmare on Elm Street 6 heette The Final Nightmare en kreeg nog twee spin-offs.

Men kan nog zo hard roepen dat het de laatste is; succesvolle horrorfilms krijgen meestal wel een vervolg.

NieuwsFilm

meest populair