Meer bekend over plot 'X-Men: Days of Future Past'

En wat alle personages te doen hebben in de film.

In het nieuwe nummer van Entertainment Weekly zijn niet alleen foto’s te zien van X-Men: Days of Future Past, er wordt ook over het verhaal van de film gesproken. Regisseur Bryan Singer liet weten dat Wolverine (Hugh Jackman) meer te doen heeft in de film dan tijdreizen. Daarnaast kwamen hoofdrolspelers aan het woord.

”Er heerst kwaad bloed,” vertelde Nicholas Hoult over de relatie tussen Magneto (Michael Fassbender / Ian McKellen). ”Wegens alles wat Erik Charles aangedaan heeft. Hank staat natuurlijk aan de kant van Charles.”

Verder blijkt Singer een leuke innovatie te hebben in de film. ”De rolstoel van Xavier zweeft,” vertelde de regisseur. ”Dat is iets uit de comics, en dat wilde ik graag in de film zien.” Ook ging Singer in op de mindset van Bolivar Trask, het personage dat gespeeld wordt door Peter Dinklage.

”Hij houdt van vrede. Hij ziet de opkomst van mutanten als een manier om mensen te verenigen. Er is een moment in de film waarin hij uitlegt dat de komst van de moderne mens, het einde van de Neanderthaler betekende. Nu zijn mensen de Neanderthaler, en dus moeten we vechten voor ons overleven als een soort.”

James McAvoy, die samen met Patrick Stewart de rol van Charles Xavier speelt, ging in op de rol van Wolverine. ”Wolverine speelt min of meer de Charles Xavier rol van deze film, en ik speel de Wolverine rol.”

Spoilers vanaf hier
Toch heeft Wolverine genoeg te doen: hij reist terug in de tijd, en het eerste dat hij moet doen, is Magneto uit de gevangenis bevrijden. Centraal in Wolverine’s missie staat het tegenhouden van Trask, zodat hij de Sentinels niet kan maken. Tot slot moet Wolverine, klaarblijkelijk een bezig baasje in de film, ook nog Mystique (Jennifer Lawrence) ervan weerhouden iets te doen. Wat dat is wilde Singer niet vertellen.



NieuwsFilm

meest populair