Producent wil zowel R-Rated als NC-17 versie 'Fifty Shades of Grey'

Of die wens ook uitkomt is een tweede.

Producent Dana Brunetti, die mede verantwoordelijk is voor Fifty Shades of Grey, heeft bekendgemaakt dat het zijn intentie is twee versies van de film te maken. Er moet een R-rated film voor het reguliere publiek komen, en een NC-17 versie voor het de hardcore fans van de boeken.

Het bronmateriaal van E.L. James is uiteraard erg expliciet, dus voor een R-rated versie zouden de gebeurtenissen flink braver gemaakt moeten worden. Toch is Brunetti van plan te proberen ook een NC-17 versie uit te brengen van de film. ”Het zal R zijn, de film moet uiteraard R-rated zijn,” begon hij zijn verhaal.

”Dit is gewoon mijn mening, en dat betekent niet dat het gaat gebeuren, maar het lijkt me cool als we de R versie uitbrengen en een paar weken later een NC-17 versie. Dus iedereen kan de R versie gaan zien en ervan genieten, en als ze dat dan graag willen kunnen ze daarna ook naar de NC-17 versie,” vertelde Bruneti. ”Het zou ook goed zijn voor de studio, omdat ze dan twee keer naar de box office kunnen... Wat we horen van fans, is dat ze willen dat de film zo dicht mogelijk bij het boek moet zijn als mogelijk. En dat willen we ze geven.”

Zoals Brunetti zelf al zei, is het niet zo dat zijn wil ook wet wordt. De opnames van de film moeten nog beginnen, en de studio heeft nog geen indicatie gegeven van wat we van de film kunnen verwachten. Een R-rated versie lag al in lijn er verwachtingen, maar scenarist Kelly Marcel vertelde in het verleden dat de film absoluut NC-17 zou worden.

De hoofdrollen in de film zijn weggelegd voor Jamie Dornan en Dakota Johnson. In de VS komt de door Sam Taylor-Johnson geregisseerde film op 13 februari 2015 uit in de bioscopen. We zullen dus nog heel lang moeten wachten voordat er enige zekerheid is.



NieuwsFilm

meest populair