SPECTRE-baas Blofeld wellicht snel in nieuwe James Bond film(s)

EON Productions heeft na al die jaren eindelijk de rechten in handen.

Er wordt al heel wat jaren gespeculeerd over een terugkeer van Ernst Stavro Blofeld in toekomstige James Bond films. De baas van SPECTRE wordt gezien als de absolute aartsvijand van 007 en de makers zouden hem graag herintroduceren. Spijtig genoeg beschikte EON Productions niet over de rechten van dit iconische personage en zijn organisatie, maar hier is nu verandering in gekomen.

Kevin McClory, de man die tot nu toe de rechten in handen had, is in 2006 overleden. Na zeven jaar van gesteggel zijn z'n erfgenamen er nu uitgekomen met EON, wat inhoudt dat de James Bond makers het personage en de organisatie weer mogen gebruiken in toekomstige films.

Blofeld en SPECTRE kwamen tot leven in Thunderball (1965), een boek dat Ian Fleming niet in z'n eentje schreef. Dit deed hij samen met McClory en het was in eerste instantie bedoeld als een scenario. Hoewel Fleming het naliet om McClory te noemen als een van de schrijvers, behield laatstgenoemde wel zijn rechten over het boek en de personages. Vandaar dat EON Productions, Danjaq LLC en de Broccolis tot nu toe niet in staat waren SPECTRE en Blofeld in nieuwe James Bond films te gebruiken.

Inmiddels heeft EON een nieuwe organisatie in het leven geroepen: Quantum. Het zou zomaar eens kunnen dat deze instantie in toekomstige films zal worden veranderd in SPECTRE en dat Blofeld plots zijn neus weer laat zien.



NieuwsFilm

meest populair