Maakt Terry Gilliam dan eindelijk 'The Man Who Killed Don Quixote'?

De regisseur zegt dat het er na zes pogingen nu toch echt van moet komen.

Na een screening van The Zero Theorem bij het Camerimage Festival of the Art of Cinematography in Polen deelde regisseur Terry Gilliam tijdens een interview een smakelijk nieuwtje. Hij liet vallen dat hij hoopt dat zijn volgende film de langverwachte verfilming is van Miguel de Cervantes' The Man Who Killed Don Quixote.

''Ik ga nog eens een poging wagen met Don Quixote. Dit is volgens mij de zevende keer. We zullen zien wat er gebeurt. Het begint een beetje standaard te worden dat ik terugval op dit project. Ik wil de film gewoon maken en hem uit mijn systeem hebben.''

Opnames van Gilliams The Man Who Killed Don Quixote gingen al eerder van start in het jaar 2000, met indertijd Jean Rochefort als Quixote en Johnny Depp als Sancho Panza. Helaas werd de productie geplaagd door allerlei vervelende omstandigheden (waaronder een overstroming). Dit alles werd gedocumenteerd in de documentaire Lost in La Mancha uit 2002.

Gilliam vervolgde met een lach:

''Ik weet niet of de film goed of slecht zal worden. Het gevaarlijke is dat veel mensen er hoge verwachtingen van hebben en de film misschien uitdraait op een teleurstelling.''

In een andere poging om het project naar het grote scherm te brengen, zouden Robert Duvall en Ewan McGregor de hoofdrol hebben gespeeld. Er is nog geen cast bekend voor Gilliams nieuwste poging.



NieuwsFilm

meest populair