Walt Disney rookt niet in 'Saving Mr. Banks'

De studio laat een eigenschap van de kettingrokende oprichter achterwege in deze biopic.

Walt Disney stond erom bekend een kettingroker te zijn. Hij rookte zelfs zoveel dat hij uiteindelijk longkanker kreeg, en aan de gevolgen daarvan overleed. Toch zullen we hem niet zien roken in de film die zijn eigen productiehuis over hem maakt, Saving Mr. Banks. In de film speelt Tom Hanks de rol van Walt Disney, en zullen we hem niet zien roken. Dat komt omdat de studio het niet toestaat dat in zijn films gerookt wordt. Door wie dan ook.

De focus in dit project ligt op hoe Walt Disney samen met P.L. Travers, de schrijfster van Mary Poppins, in de jaren ’60 werkt aan een verfilming van haar boek. Producent Alison Owen en regisseur John Lee Hancock bevestigden in een gesprek met de Independent dat er niet gerookt mag worden in de film. ”Ze vertelden ons dat het niet mocht gebeuren,” vertelde Owen.

Dat verbod komt voort uit een beslissing die de studio onder leiding van Bob Iger nam. Hij stelde toentertijd dat ”we verwachten dat verbeeldingen van roken in toekomstige Disney-films niet langer voor zullen komen.”

Saving Mr. Banks is een van de grote kanshebbers voor de Oscars van dit jaar. Net als de winnaars van 2012 en 2013, The Artist en Argo, draait het verhaal om de filmindustrie. Daarnaast is hoofdrolspeler Hanks een grote kanshebber voor een van de felbegeerde beeldjes. Hij speelt niet alleen in deze film een sterke rol, maar ook in Captain Philips.

In Nederland gaat Saving Mr. Banks op 12 december in première.



NieuwsFilm

meest populair