Chris Pratt over zijn rol in 'Guardians of the Galaxy'

De nog relatief onbekende acteur maakt volgend jaar zijn grote doorbraak als Star-Lord in Marvels sci-fi epos.

Chris Pratt, die Peter Quill alias Star-Lord speelt in Guardians of the Galaxy, liet onlangs tijdens een interview met Fandango vallen waarom hij de rol wilde spelen.

''Alleen al het feit dat hij onderdeel uitmaakt van het Marvel-universum was al aanleiding genoeg. Ik had zelfs getekend voordat ik het script ook maar had gelezen, dus het was niet een bepaalde eigenschap van het personage waardoor ik de rol heb geaccepteerd. Het feit dat het een Marvel-film is, was reden genoeg. Toen ik het script eenmaal las, ontdekte ik echter genoeg dingen die ik geweldig vind aan het personage. Hij is diep van binnen een beetje een kind, een volwassen kind. Hij doet zich stoer voor, maar is eigenlijk eenzaam en wanhopig.''

Guardians of the Galaxy gaat over een eclectische mix van personages die samen moeten werken om het universum te verdedigen tegen een vijand van epische proporties. De regie van de film is in handen van James Gunn en de cast bestaat naast Pratt uit o.a. Zoe Saldana als Gamora, Bradley Cooper als Rocket Raccoon, Dave Bautista als Drax the Destroyer, Vin Diesel als Groot, Michael Rooker, Benicio Del Toro, Glenn Close en John C. Reilly.

Guardians of the Galaxy draait vanaf 14 augustus 2014 in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair