Alsnog 3D bioscoopreleases 'Attack of the Clones' en 'Revenge of the Sith'?

Ondanks de gefaalde re-release van 'The Phantom Menace' lijkt het erop dat Disney de overige prequels alsnog opnieuw uitbrengt.

In 2012, nog voordat we te horen kregen dat er een Episode VII komt, bracht Lucasfilm Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) opnieuw uit in de bioscoop, ditmaal in 3D. Zoals dat gaat met uitmelken, was het ook de bedoeling dat dit ging gebeuren met Attack of the Clones (2002) en Revenge of the Sith (2005), maar na Disney's overname werd dit plan overboord gegooid. De reden hiervoor was dat re re-release van The Phantom Menace niet bepaald succesvol was.

Nu lijkt het erop dat de twee overige prequels alsnog een 3D release krijgen. Op de Nederlandse fansite Deathstar.nl is te lezen dat Pathé zowel Episode II als Episode III heeft staan voor 31 december 2014. Hoewel deze data waarschijnlijk niet kloppen, zegt het wel iets dat de films überhaupt in de planning staan. Waarschijnlijk hoopt Disney dat het Star Wars vuurtje na de aankondiging van Episode VII dermate aangewakkerd is, dat Clones 3D en Sith 3D het wel goed gaan doen.

Mochten de re-releases inderdaad plaatsvinden, dan zal dit logischerwijs plaatsvinden vóór de release van Episode VII. Deze door J.J. Abrams geregisseerde film komt uit op 18 december 2015.



NieuwsFilm

meest populair