Algemeen

Alsnog 3D bioscoopreleases 'Attack of the Clones' en 'Revenge of the Sith'?

Ondanks de gefaalde re-release van 'The Phantom Menace' lijkt het erop dat Disney de overige prequels alsnog opnieuw uitbrengt.

door Jan-Peter Rook op 28.11.2013 om 15:04 in Algemeen
In 2012, nog voordat we te horen kregen dat er een Episode VII komt, bracht Lucasfilm Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) opnieuw uit in de bioscoop, ditmaal in 3D. Zoals dat gaat met uitmelken, was het ook de bedoeling dat dit ging gebeuren met Attack of the Clones (2002) en Revenge of the Sith (2005), maar na Disney's overname werd dit plan overboord gegooid. De reden hiervoor was dat re re-release van The Phantom Menace niet bepaald succesvol was.

Nu lijkt het erop dat de twee overige prequels alsnog een 3D release krijgen. Op de Nederlandse fansite Deathstar.nl is te lezen dat Pathé zowel Episode II als Episode III heeft staan voor 31 december 2014. Hoewel deze data waarschijnlijk niet kloppen, zegt het wel iets dat de films überhaupt in de planning staan. Waarschijnlijk hoopt Disney dat het Star Wars vuurtje na de aankondiging van Episode VII dermate aangewakkerd is, dat Clones 3D en Sith 3D het wel goed gaan doen.

Mochten de re-releases inderdaad plaatsvinden, dan zal dit logischerwijs plaatsvinden vóór de release van Episode VII. Deze door J.J. Abrams geregisseerde film komt uit op 18 december 2015.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

batmaster

Avatar

Ik vond Episode 1 erg leuk om in de bioscoop te zien. Had dit zelf nog nooit gedaan omdat ik toen nog te jong was. Ik vind 3D releases van oude films nooit zo erg. Jurassic Park was erg gaaf in de bioscoop!

dylanXD13

Avatar

Waarom de prequel's . Als ze nou de orginele trilogie gaan 3-D re-release en dan die versie die iedere fanboy wil zien krijgen ze volgens mij meer mensen die naar de bioscoop gaan.

Brein8998

Avatar

Ik hoef episode II niet te zien in de bios episode III vond ik wel heel erg gaaf dus die wil ik wel in de bios zien in 3D

Gigan72

Avatar

Niet dat ik hem ga zien in de bios maar ik vindt Episode 3 echt wel een waardige Star Wars film.

benjamin

Avatar

Dat gaat ook niet helpen het bestaan van de prequels te ontkennen...

Nielsgibby10

Avatar

DOE GEWOON DE ORIGINELE TRILOGIE IN 3D ALS JE GAAT UITMELKEN

Angelater

Avatar

Tja, aangezien ze 4 miljard verdient hebben dit jaar... O+
Naja, ben toch al hard tegen 3D, laat staan 3D re-releases, dus ik ben opnieuw niet van de partij. Zou wel de oude films opzicht in de bioscoop willen zien... De normale versies zonder al die zooi die er later bij is gekomen.

Pete_027

Avatar

George Lucas heeft zeker problemen om rond te komen met z`n huidige pensioen:P

IvarW

Avatar

Vond het erg leuk om Episode I in 3D te zien in de bioscoop aangezien ik die film nooit zag in de bioscopen. Dus ik ga zeker naar deze 2 en de Original Trilogy wanneer ze die re-releasen in 3D.

Tatanka

Avatar

Mag ik een emmer?

Roeltje

Avatar

Dit is heel oud nieuws, ik heb het ook al een half jaar geleden in de agenda van Pathe gezien.

nieuwslaatste nieuws

meest populair