Scenarist over fundamentele verandering verhaal 'X-Men: Days of Future Past'

Oorspronkelijk zou Kitty Pryde terug in de tijd gaan, maar dat is niet logisch.

In de comics van X-Men: Days of Future Past, is het Kitty Pryde die terug in de tijd moet reizen om de toekomst van het mutantenras te verzekeren. Toch is besloten om in de door Bryan Singer geregisseerde film een ander personage deze reis te laten maken: Wolverine (Hugh Jackman). Dat is een fundamentele verandering van het verhaal.

In een interview ging scenarist Simon Kinberg in op de redenen achter deze verandering. Daar zit een vrij voor de hand liggende reden achter, maar ook iets waar meer over nagedacht is. ”We maakten de beslissing om een boel redenen, een aantal daarvan liggen voor de hand en anderen zijn wat genuanceerder,” vertelde Kingberg. ”Een reden is dat Wolverine de protagonist van de franchise is, en waarschijnlijk het meest geliefde personage bij het publiek.”

Toch is er nog een andere redden. ”De grotere reden ligt in de logistieke realiteit van het terug in de tijd sturen van Kitty’s bewustzijn naar haar jongere ik, in plaats van haar hele lichaam terug te sturen. Dat is natuurlijk onmogelijk. In het boek is het Kitty, maar als je het over een actrice hebt, dan zou ze ongeveer min twintig jaar oud zijn in de tijd van Michael Fassbender en James McAvoy. Dus toen begonnen we erover na te denken en de eerste reflex wees naar een personage dat niet ouder wordt. Wolverine is het enige personage dat er hetzelfde in 1973 uit ziet, als in de toekomst.”

Genoeg goede redenen dus, om die verandering aan de comic te maken. X-Men: Days of Future Past draait vanaf 22 mei in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair