'Wolverine 3' krijgt soortgelijk plot als 'The Wolverine'

Het is niet de bedoeling wereldwijde vernietiging te laten zien.

Nu The Wolverine op DVD uit is, kunnen regisseur James Mangold en hoofdrolspeler Hugh Jackman gaan kijken naar het vervolg, waar ze al ‘ja’ op hebben gezegd. Eerder liet Mangold al weten de derde standalone film over het personage ook te baseren op een comic, en nu gaat hij wat dieper in op het vervolg.

De grote vraag is uiteraard waar de film over zal gaan. ”Ik zou zeggen dat deze over zijn relatie met de andere personages gaat,” vertelde Mangold. ”We proberen eraan te werken met bestaande teksten. Er zijn geweldige Wolverine verhalen, waaronder geweldige teksten over zijn verbinding met anderen, slechteriken, personages van de verhalen en de comics, die we wellicht naar boven gaan halen, zodat Wolverine weer een geweldig en betekenisvol avontuur kan beleven.”

Daarnaast wilde Mangold alvast vertellen dat de film wederom vooral om het personage zal gaan. Er komt dus geen wereldwijde vernietiging, zoals steeds vaker het geval is in superheldenfilms. ”Het simpele feit is, dat wanneer de wereld in de problemen is, veel films iets bedenken om de inzet zo hoog mogelijk te maken. Dan bedenken ze hoe de wereld op zal blazen, of hoe een andere planeet, of regio vernietigd wordt, als x en y niet op tijd gebeuren,” hield de regisseur zijn verhaal. ”Niet dat het genre uitgerekt is, maar als elke film over de vernietiging van de wereld of het universum gaat, wordt het moeilijk een betekenisvol verhaal te vertellen. De schaal is gewoon te groot, en de personages zijn dan van ondergeschikt belang.”

Verder vertelde Mangold nog te twijfelen over het gebruiken van het kostuum, dat in een alternatief einde op de film getoond werd. ”Veel fans stellen de vraag of hij zijn kostuum gaat dragen. Dat weten we nog niet, omdat Logan in de films en comics de publiciteit haat,” aldus Mangold. ”De filmmakers, zelfs op X-Men, hebben moeite gehad met een kostuum. Het is moeilijk een goede reden voor een kostuum te vinden, als het personage een hekel heeft aan zelfpromotie.”



NieuwsFilm

meest populair