Algemeen

TV-tips voor komende week

Welke films wil je niet missen?

door Jim Pedd op 06.12.2013 om 18:32 in Algemeen
Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Constantine (2005)

Zaterdag 7 december om 22:00 op Veronica

John Constantine (Keanu Reeves) is naar de hel geweest en teruggekeerd. Hij is geboren met een gave die hij niet wil hebben: het vermogen om engelen en demonen te herkennen die in menselijke gedaante op aarde leven. Zijn hulp wordt ingeroepen door een wanhopige, maar sceptische politie-onderzoekster Angela Dodson (Rachel Weisz) voor het oplossen van de mysterieuze dood van haar geliefde tweelingzuster. Het onderzoek neemt hen mee in de wereld van de demonen en engelen die in Los Angeles leven. Zij zijn beiden gevangen in een noodlottige reeks van bovenaardse gebeurtenissen. Is er uit deze hel op aarde nog een ontsnapping mogelijk?

Tinker Tailor Soldier Spy (2011)

Zondag 8 december om 22:00 op FOX

In de sombere dagen van de Koude Oorlog geniet de spionage veteraan George Smiley (Gary Oldman) van de Britse geheime dienst van zijn pensioen. Wanneer blijkt dat een oud-collega van Smiley een Russische spion is, wordt hij teruggeroepen door MI6 en gevraagd de spion op te sporen.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Maandag 9 december om 20:30 op SBS6

Harry, Ron en Hermelien beginnen aan een levensgevaarlijke missie om het geheim achter Voldemorts onsterfelijkheid 'de Gruzielementen' te vinden en te vernietigen. De drie vrienden zijn nu aan hun lot overgelaten zonder de begeleiding van hun professors en de bescherming van Professor Perkamentus. Ze moeten nu meer dan ooit op elkaar vertrouwen maar er zijn Duistere Krachten onder hen die hen uit elkaar dreigen te drijven. Intussen is de tovenaarswereld een gevaarlijke plek geworden voor alle vijanden van de Heer Van Het Duister. De lang gevreesde strijd is losgebarsten en Voldemorts Dooddoeners bezetten het Ministerie van Toverkunst en zelfs Zweinstein, waar ze iedereen terroriseren en arresteren die hen tegenwerkt. De enige trofee die ze nog niet in handen hebben en die Voldemort het liefste van allemaal te pakken wil krijgen, is Harry Potter. De Uitverkorene is nu de prooi waar de Dooddoeners op jagen, en ze hebben de opdracht gekregen Harry naar Voldemort te brengen... levend.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Dinsdag 10 december om 20:30 op Veronica

Een magische ring met bovenaardse krachten beslist over de toekomst in het land van Midden-Aarde. Wanneer de Ring in handen komt van de jonge hobbit Frodo, moet hij het opnemen tegen Sauron, heerser van de duisternis. Er ontstaat een strijd die gaat om het behoud of de ondergang van de wereld. Naar het boek 'In de ban van de Ring' van J.R.R. Tolkien.

King Kong (2005)

Woensdag 11 december om 22:20 op RTL7

De jaren '30. Een groep filmmakers reist af naar een legendarisch eiland om hun nieuwste film op te nemen. Eenmaal aangekomen blijken alle verhalen over het eiland op waarheid berust: het eiland wordt bevolkt door mysterieuze inboorlingen en vele gigantische beesten. Hoofdrolspeelster Ann Darrow wordt de gevangene van één van deze beesten: de 8 meter grote gorilla Kong.

Rush Hour (1998)

Donderdag 12 december om 22:45 op Veronica

Wanneer duidelijk wordt dat de FBI weleens onsuccesvol zou kunnen zijn, besluit het Chinese consulaat om een speciale inspecteur uit Hong Kong in te huren om zijn gekidnapte dochter terug te vinden. Niet geaccepteerd door de FBI, sluit hij een onverwachte vriendschap met een LAPD agent.

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Vrijdag 13 december om 20:30 op RTL5

Frodo en Sam trekken verder in de richting van Mordor om hun taak te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van de Orcs, en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.


10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

gotrunks

Avatar

Lord of the rings op RTL5 en veronica sla maar over een film van 3 uur wordt dan 5 uur

benjamin

Avatar

En alweer is LOTR tip, maar door de release van The Hobbit 2 is het ergens wel logisch dat de films opnieuw gekozen worden en zo sterk is de concurrentie ook niet. Ook een toptip met Tinker Tailor Soldier Spy.

Moviemagic

Avatar

gotrunks "Lord of the rings op RTL5 en veronica sla maar over een film van 3 uur wordt dan 5 uur"


Het is toch een film die de gemiddelde filmliefhebber op DVD/Bluray heeft. Dan stoor je je ook niet aan die super fantastisch geplande reclames.

Rupee

Avatar

,Ik heb Tinker Tailor Soldier Spy ooit proberen af te kijken. Niet gelukt.

Blockbuster

Avatar

Nooit gehoord van Tinker Tailor Soldier Spy. Kan ook nooit veel soeps zijn als het op FOX (flopzender) komt. Ik dacht dat FT geen FOX films meer tipte. Dan had FT vorige week ook wel North Country (IMDB 7,2) kunnen kiezen i.p.v. What's Your Number? (IMDB 5,8). Smiley face Morgen ook Mary Poppins en The Mummy: stukken beter dan die Tinker Tailor. (6/7 goed)

benjamin

Avatar

Blockbuster "Nooit gehoord van Tinker Tailor Soldier Spy. Kan ook nooit veel soeps zijn als het op FOX (flopzender) komt. -- Morgen ook Mary Poppins en The Mummy: stukken beter dan die Tinker Tailor. (6/7 goed)"


Hoe kun je oordelen dat andere films stukken beter zijn als je niet eens van de film in kwestie gehoord hebt? Trouwens, dat jij er niet van gehoord hebt maakt het juist een goede tip, want zo kun je eens een film ontdekken. Aan de film zelf zal het niet liggen: de film scoorde 4,5/5 sterren hier en kreeg in het algemeen positieve kritieken en kan uitpakken met een topcast.

Blockbuster

Avatar

benjamin "Hoe kun je oordelen dat andere films stukken beter zijn als je niet eens van de film in kwestie gehoord hebt? Trouwens, dat jij er niet van gehoord hebt maakt het juist een goede tip, want zo kun je eens een film ontdekken. Aan de film zelf zal het niet liggen: de film scoorde 4,5/5 sterren hier en kreeg in het algemeen positieve kritieken en kan uitpakken met een topcast."


Oeps, ik had beter kunnen zeggen: stukken BEKENDER dan Tinker Tailor. ;)

Ik zou 'm best willen proberen, maar wij hebben geen FOX. Maar het lijkt me iig niets, het verhaal trekt me niet. Dan zou ik eerder voor The Mummy avond gaan. Topamusement!

benjamin

Avatar

Blockbuster "Oeps, ik had beter kunnen zeggen: stukken BEKENDER dan Tinker Tailor. ;)"


Maar dan nog betekent dat dus dat Tinker Tailor de betere tip is, want de andere hebben meer mensen toch al gezien.

WesleyK

Avatar

Hoe kan je als filmliefhebber niet van Tinker Tailor Soldier Spy houden?
Of je moet enkel actiefilms kunnen waarderen en het geduld hebben van een aardappel, maar dan kan je jezelf niet als serieuze filmliefhebber classificeren.
Niet voor niets heeft Cristopher Nolan de cameraman, een Nederlander btw, aangenomen voor zijn nieuwe project Interstellar.
Ik heb geen idee hoe oud mensen hier zijn, zal zelf een van de jongste zijn met mijn 20 jaar denk ik, maar je doet jezelf echt tekort als je die film niet uitzit.
Welke filmliefhebber houdt er nu niet van een politiek drama met topacteurs, een fantastische setting en een productie waar overal over nagedacht is?

NieuwsFilm

meest populair