Walt Disney Pictures distribueert ook toekomstige Indiana Jones-films

Paramount behoudt echter de distributierechten van de vier bestaande films uit de franchise.

We weten allemaal dat Walt Disney Pictures vorig jaar Lucasfilm heeft overgekocht en dat Star Wars: Episode VII eraan gaat komen, maar hoe zit het met Indiana Jones? De andere populaire franchise van George Lucas valt immers ook onder de banier van Lucasfilm, maar wel in samenwerking met Paramount. Disney en Paramount hebben nu aangekondigd dat ze een marketing- en distribitieovereenkomst hebben gesloten voor de filmreeks.

In deze overeenkomst staat dat Disney de marketing- en distributierechten heeft voor toekomstige Indy-films. Paramount blijft echter verantwoordelijk voor de distributie van de eerste vier films uit de franchise en zal voor alle eventuele toekomstige films een financiële vergoeding ontvangen.

De laatste keer dat George Lucas iets heeft laten vallen over een potentieel vijfde avontuur van Henry Jones, Jr. was in 2011. Hij vertelde toen dat een verhaal al op tafel lag, maar dat er wel nog steeds een MacGuffin (een element dat de plot drijft) moest worden bedacht. Steven Spielberg regisseerde de eerste vier delen, en Harrison Ford speelde natuurlijk de beroemde archeoloog.

Houd FilmTotaal in de gaten voor meer nieuws over Indiana Jones 5.



NieuwsFilm

meest populair