Blu-Ray Review: Now You See Me (Extended Cut)

Dé Box Office-verrassing van afgelopen zomer.


Regie: Louis Leterrier | Cast: Jessie Eisenberg (J. Daniel Atlas), Mark Ruffalo (Dylan Rhodes), Woody Harrelson (Merritt McKinney), Mélanie Laurent (Alma Dray), Isla Fischer (Henley Reeves), Dave Franco (Jack Wilder), Michael Caine (Arthur Tressler), Morgan Freeman (Thaddeus Bradley) e.a. | Speelduur: 115 / 125 minuten | Jaar: 2013 | Bioscooprelease: 27 juni 2013 | Retail release: 27 november 2013 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | Aantal Discs 1 x Blu-Ray | Distributeur: Entertainment One | EAN: 8713045240165 | FilmTotaal.nl recensie

Een van de grootste financiële verrassingen kwam dit jaar uit de hoge hoed van Louis Leterrier. Samen met (grote) namen als Jessie Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Mélanie Laurent, Isla Fischer, Michael Caine en Morgan Freeman toverde de Franse regisseur, bekend van blockbusters als The Incredible Hulk (2008) en Clash of the Titans (2010), het supersnelle Now You See Me te voorschijn. De $75 miljoen kostende thriller, die veel weg heeft van een film als Ocean's 11, over een aantal bijzonder slimme illusionisten wist namelijk een wereldwijde omzet te boeken van ruim $350 miljoen, waardoor het een flink aantal "grotere" titels (ruimschoots) voor bleef. In Nederland wist het zelfs bijna een half miljoen mensen op het verkeerde been te zetten. Entertainment One bracht Now You See Me eind november uit op Dvd en Blu-Ray, inclusief de "Extended Cut".

SYNOPSIS & TRAILER
In Now You See Me raakt een FBI-team verwikkeld in een kat-en-muisspel met een superteam van 's werelds grootste illusionisten, die tijdens hun shows een reeks gedurfde bankovervallen uitvoeren en vervolgens het geld aan hun publiek schenken.

WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes is Now You See Me net aan "Rotten" met 50%. De IMDb noteert eveneens een veel betere 7,3 bij ruim 212 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de actiethriller met een 7,4 (Stem zelf). FT recensent Bart Snoek gaf drie sterren naar aanleiding van zijn recensie.
Een reactie van FT-bezoeker UnknowB: ...In deze film worden vooral magische trucjes in beeld gebracht met afwisselend spanning en actie. Als kijker hield ik me wel aan de tagline van de film 'The Closer You Are, The Lesser You Actually See'. Als je denkt dat je de vier artiesten een stap voor bent... Ben je juist één achter! Ze spelen niet enkel met de gefrustreerde Rhodes (Ruffalo) maar ook met de kijker...
Het productiebudget van Now You See Me bedroeg zo'n $75 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het een redelijke $29,4 miljoen en eindigde op een prima $117,7 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een uiterst nette $351,7 miljoen. De opbrengst in de Nederland kwam tot een sterke $4,2 miljoen.

BLU-RAY
We bekijken de single disc "Extended Edition" Blu-Ray uitgave van Now You See Me. Het recensie-exemplaar zit verpakt in een standaard Blu-Ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare O-card. De cover van deze Blu-Ray uitgave heeft een vergelijkbare vormgeving als de herkenbare filmposter. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).



EXTRA'S
Audiocommentaar | A Brief History of Magic | "Now You See Me" Revealed | 13 Deleted Scenes
Deze Blu-Ray uitgave van Now You See Me bevat zo'n uur aan extra's, exclusief het audiocommentaar van regisseur Louis Leterrier en producent Bobby Cohen. Om te starten kan nou niet gezegd worden dat de "Extended Cut" iets toevoegt. Op zich duurt de bioscoopversie met 115 minuten al best lang en bevat de film de nodige langere scenes. Wel erg leuk gedaan is de extra scene na de main credits (1:49 op de extended versie), waarin wordt gehint naar het geplande vervolg. De meeste tijd van de echte toevoegingen zit hem in de 32 minuten aan verwijderde scenes. Er zijn er in totaal dertien te zien en op zich nog best aardig om even aan te zetten. Een deel lijkt al te zijn verwerkt in de "Extended Cut". Ook leuk is de kortere extra A Brief History of Magic. Hierin "verklapt" illusionist David Kwong, die als adviseur optrad bij de productie van de film, e.e.a. over de ware aard achter de vier hoofd-illusionisten, de Four Horsemen. Gewoon even aanzetten! Ook is er de vluchtige en minder boeiende making-of "Now You See Me" Revealed te bekijken. Al met al best redelijke extra's, alleen jammer dat Entertainment One de subs weer "vergeten" is.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
Op dit punt valt eigenlijk weinig op deze schijf aan te merken. Het beeld ziet er zowel scherp als kleurrijk uit en de DTS-HD 7.1 track vult dit prima aan. De visual effects verraden zich in High Definition overigens wel een beetje, maar daar kan een Blu-Ray schijf uiteraard weinig aan veranderen.

TOT SLOT
Now You See Me heeft vele filmliefhebbers verrast en het kan niet worden ontkend dat de film een redelijk verfrissende insteek heeft met een prima cast. Met de snelheid waarmee Now You See Me aan de kijker voorbijschiet en het aantal aannames die deze hierbij moet nemen, mag echter in het reeds aangekondigde vervolg wel iets nauwkeuriger omgegaan worden. Zowel regisseur Leterrier als de cast keert terug voor Now You See Me "Again". Waarschijnlijk ook in 2015 in de bioscoop.
Deze "Extended Edition" Blu-Ray uitgave van Now You See Me wordt netjes door Entertainment One in het schap geplaatst met een redelijk beeld en prima geluid en een flinke reeks extra's. Helaas heeft de distributeur de ondertiteling niet bij de extra's getoverd.


OVERIGE UITGAVE(N)
Naast deze single disc Blu-Ray uitgave van Now You See Me is er een 1 disc Dvd uitgave verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de distributeur Entertainment One voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair