Donkere wolken boven het geplaagde '47 Ronin'

Na het lange uitstel faalt de samoerai-film in "thuisland" Japan.

Afgelopen weekend ging in Japan de film 47 Ronin van regisseur Carl Rinsch in première. Waar je zou verwachten dat de CGI samoerai-film daar goed zou scoren, belandde het echter met een magere $1,3 miljoen score op een derde plek in de Japanse Box Office.

Ondanks dat Hollywood-films met enige moeite voet al wal krijgen in Japan, is de magere score nu extra teleurstellend, aangezien ook de bekende Japanse acteurs als Hiroyuki Sanada (The Wolverine, 2013) en Rinko Kikuchi (Pacific Rim, 2013) rollen hebben in de film. Ook in de States wordt een uiterst magere opening verwacht door de proffesionele voorspellers. Het $175 miljoen kostende CGI-spektakel zou slechts zo'n $10 miljoen gaan ophalen in het eerste weekend en in totaal uitkomen op zo'n $50 miljoen.

De film met Hollywood-ster Keanu Reeves had sowieso al een geplaagde (post-)productiefase. De film stond oorspronkelijk gepland voor november 2012, maar werd vanwege de toevoeging van 3D-effecten uitgesteld naar februari 2013. Niet veel later werd 47 Ronin verschoven naar december 2013 in verband met reshoots en verdere post-productiewerkzaamheden.

In Universal Pictures' 47 Ronin heeft ook de Nederlandse acteur Yorick van Wageningen (The Girl With The Dragon Tattoo, 2011) een rol. De Nederlandse releasedatum staat op 26 december. Hieronder de trailer:


De actiefilm speelt zich af in de18e eeuw als een samoerai (Reeves) wraak wil nemen op de moordenaars van zijn leermeester, waarvoor hij een lange weg vol uitdagingen en gevaren moet afleggen.

Wat denken jullie: voegt 47 Ronin zich bij de eerdere flops van 2013 of wordt de samoerai-film toch nog top? Een financieel tegenvallende score betekent namelijk nog geen slechte film.

NieuwsFilm

meest populair