Martin Scorsese heeft nog maar "een paar" films over

De regisseur wil nog niet met pensioen, maar voorziet niet veel films meer.

Martin Scorsese heeft ons in zijn carrière van bijna vijftig jaar veel films, documentaires, reclames en tv-shows gebracht. In een interview tijdens het Marrakech Film Festival liet hij weten te denken nog maar ”een paar” films te zullen maken. Dankzij Leonardo DiCaprio, met wie hij de afgelopen jaren frequent samengewerkt heeft, heeft hij nog zoveel producties gemaakt de laatste jaren.

”Ik heb het verlangen veel films te maken, maar op dit moment ben ik 71 en er zijn nog maar een paar films als ik eraan toekom ze te maken,” vertelde Scorsese. ”Ik mis de tijd waarin ik er nog naar verlangde om te experimenteren en verschillende soorten films wilde maken. Ik mis die tijd, maar die is voorbij.”

Ware het niet dat hij met DiCaprio samen kon werken, dan was dit moment veel eerder gekomen. ”Hij bracht mijn enthousiasme voor het maken van films terug. Ik word nu eenmaal ouder, en daardoor wordt het fysiek zwaar, en de zaken worden ook steeds moeilijker,” vertelde Scorsese verder. ”Je bent verantwoordelijk voor veel geld, als je dat krijgt. Er is veel druk, maar hoe ga je daarmee om? Zijn enthousiasme heeft me de afgelopen vijf films gaande gehouden.”

Het is echter niet zo dat Scorsese nu meteen met pensioen wil gaan. Zo gaat hij nog de film Silence te kunnen maken. De kans is gezien zijn verhaal wel aanwezig dat er een stuk minder films gaan komen.

De eerstvolgende film van Scorsese is The Wolf of Wall Street, waarin inderdaad DiCaprio de hoofdrol speelt.


NieuwsFilm

meest populair