Adam Sandler meest overbetaalde acteur van 2013

Verder kregen ook Katherine Heigl en Reese Witherspoon teveel betaald.

Net als andere jaren heeft Forbes ook dit jaar weer een toplijst van de meest overbetaalde acteurs vrijgegeven. Dit jaar prijkt niemand minder dan Adam Sandler bovenaan de lijst. De acteur is volgens het blad een van de weinige Hollywood-sterren die meer dan 15 miljoen dollar kan vragen voor een film. Maar terugverdienen doen studio’s dat lang niet altijd.

Forbes baseerde zich bij het maken van de lijst op de laatste drie projecten waar de acteurs aan meewerkten. Sandlers films verdienden gemiddeld het minste van allemaal. Zo verdiende Jack & Jill wel 150 miljoen dollar aan de box office, maar zag Sony daarvan ongeveer 70 miljoen dollar terug. Niet genoeg om het budget van 80 miljoen dollar terug te verdienen in elk geval.

Een andere film van Sandler die het nog slechter deed, is That’s My Boy. Die werd voor een budget van 70 miljoen dollar gemaakt, maar verdiende wereldwijd slechts 57 miljoen dollar. Een mislukking dus. Volgens het blad werd voor elke dollar die Sandler ontving voor zijn afgelopen drie films, een gemiddelde van 3,40 dollar terugverdiend.

Overigens noemt het blad terecht een box office hit van Sandler: Grown Ups 2 werd gemaakt voor 80 miljoen dollar, maar verdiende wereldwijd 246 miljoen dollar met de verkoop van bioscoopkaartjes. Als Sandler een hit maakt, is dat ook een grote hit.

Op de tweede plaats, vlak na Sandler staat actrice Katherine Heigl op de lijst. Films als Killers en One for the Money waarin ze te zien is, wisten niet hoog te scoren. Daardoor is de gemiddelde verdienste voor elke dollar die aan haar uitgegeven wordt 3,50 dollar. De top drie wordt afgesloten door Reese Witherspoon, die voor elke dollar die haar betaald wordt 3,90 dollar terugverdiende.

Eerder dit jaar publiceerde het zakenblad al een lijst met de best betaalde acteur, en een met de best betaalde actrice.



NieuwsFilm

meest populair